Де поставити доларове дерево у квартирі для залучення багатства

28 липня 2023, 10:48оновлено 28 липня 2023, 11:27
60949
Щоб рослина зберігала свій гарний зовнішній вигляд, важливо правильно розмістити доларове дерево в квартирі. До вибору місця потрібно підходити дуже ретельно.
Доларове дерево
Доларове дерево любить сонце, але погано переносить прямі сонячні промені / Фото Instagram

Доларове дерево (заміокулькас) можна побачити в багатьох квартирах і офісах. Цю рослину люблять за невибагливість і незвичайний зовнішній вигляд. Крім того, існують прикмети, що заміокулькас приносить в будинок добробут і удачу.

Якщо вам цікаво, як зробити так, щоб ця рослина була до вас прихильною, читайте матеріал: Де має стояти доларове дерево, щоб магія грошей запрацювала.

Де має стояти доларове дерево

Щоб рослина зберігала свій гарний зовнішній вигляд, важливо правильно розмістити доларове дерево в квартирі. До вибору місця потрібно підходити дуже ретельно, оскільки заміокулькас дуже не любить зміну обстановки.

відео дня

Оптимальним варіантом для розміщення доларового дерева є південно-східна сторона будинку.

Доларове дерево любить сонце, але погано переносить прямі сонячні промені та ультрафіолет. Тому ставити рослину на найбільш сонячне підвіконня - погана ідея. Квітка може отримати опіки та загинути.

Щоб у доларового дерева було достатньо освітленості, рослину можна поставити на столик або тумбочку біля підвіконня, притінивши його легкою тюлевою фіранкою.

У зимовий час днем фіранку потрібно відсувати в сторону, щоб деревце отримувало більше світла.

Кімната, в якій стоїть заміокулькас, повинна бути не лише світлою, але і теплою. У літню пору температура повинна бути в межах 20 – 25° С, а взимку - не повинна опускатися нижче +15°, але і не підніматися вище +18° С.

Заміокулькас любить свіже повітря, але при цьому не переносить холод і протяги. Тому рослину не можна розміщувати так, щоб на неї потрапляли основні потоки повітря при провітрюванні.

У приміщенні повинна бути і помірна вологість. Якщо повітря в кімнаті занадто сухе, його необхідно періодично зволожувати.

Доларове дерево любить простір. Розміщувати його бажано без сусідства з іншими рослинами, особливо тими, які потребують частого обприскування.

Чи можна ставити доларове дерево в спальні

Доларове дерево сміливо можна ставити у спальні. Воно добре очищає повітря, дезінфікує його, допомагає боротися з інфекціями, сприяє поліпшенню відпочинку.

Також існує думка, що заміокулькас в спальні допомагає відновлювати сили і енергію під час сну, покращує працездатність і загальне самопочуття людини.

Варто враховувати, що якщо спальня знаходиться не на південній або південно-західній стороні та є досить темним приміщенням, то для доларового дерева потрібно вибрати інше місце.

Куди поставити доларове дерево в квартирі по фен-шуй

Доларове дерево потрібно розмістити в зоні багатства. Такою зоною вважається найдальший кут в південно-східній частині будинку або квартири.

Заміокулькас рекомендується поставити саме в цей кут, але ближче до вікна. Також варто враховувати всі перераховані вище умови для утримання рослини.

Також в кімнаті, в якій знаходиться зона багатства, рекомендується зробити правильне колірне оформлення, спрямоване на залучення грошей.

Найкращим вибором стане фіолетовий або ліловий колір в поєднанні з зеленим. Червоний колір та його відтінки в даному випадку використовувати не можна.

Раніше Главред писав, як змусити цвісти доларове дерево.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти