Принесе заміжжя і купу грошей: як змусити цвісти доларове дерево - простий спосіб

4 грудня 2021, 07:20оновлено 26 січня 2022, 20:10
Квіти заміокулькаса не зовсім схожі на квіти в прямому сенсі цього слова. Недосвідчені квітникарі навіть не одразу навіть розуміють, що доларове дерево зацвіло.
доларове дерево
Зелене, глянцеве й красиве листя заміокулькаса дуже схоже на доларові купюри / Фото pixabay.com

Заміокулькас або доларове дерево зайняло почесне місце на підвіконнях любителів кімнатних рослин. Воно є невибагливим, але при цьому овіяне майже містикою. Кажуть, що воно приносить в будинок багатство. Згідно з легендами, якщо на рослині з'являється новий листочок - прийдуть гроші, повернуть борги, дадуть на роботі премію або підвищення.

Втім, є і забобони щодо цього сукулента - його називають "квіткою безшлюбності". Тобто вважається, що ця рослина відганяє чоловіків, тому його не варто заводити незаміжнім дівчатам. В принципі, цій назві заміокулькаса є пояснення.

Річ у тому, що домогтися цвітіння доларового дерева не так просто, та й чекати доводиться довго. Саме це тривале очікування квіток і призвело до назви рослини – "квітка безшлюбності". Зате якщо заміокулькас зацвів - це точна ознака того, що скоро його господиня вийде заміж.

відео дня

Як і коли цвіте доларове дерево

Заміокулькас цвіте досить рідко та лише після досягнення 3-річного віку. Зазвичай рослина цвіте навесні, але бувають винятки, коли бутон з'являється вже в кінці осені, перед похолоданням.

Доларове дерево
Доларове дерево цвіте не раніше трирічного віку / Фото Instagram

Як виглядає квітка доларового дерева

Квіти заміокулькаса не зовсім схожі на квіти в прямому сенсі цього слова. На вигляд це швидше початок світло-рожевого, світло-жовтого або білого кольору, прикритий із зовнішнього боку великим листком. У довжину він може досягати 8 см. Недосвідчені квітникарі не одразу навіть розуміють, що доларове дерево зацвіло. Здається, що ніби гілочку трохи "покосило".

Цвіте доларове дерево тривалий час, поширюючи приємний аромат.

Заміокулькас зацвів
Замиокулькас зацвів / Фото flowerbank.ru

Як змусити цвісти доларове дерево

Щоби замиокулькас зацвів, умови утримання рослини мають бути ідеальними.

По-перше, доларове дерево любить світло, тому його можна поставити на підвіконня або десь поруч из ним. Влітку в особливо сонячні дні рослину потрібно притіняти.

Найкраще місце для доларового дерева - південна або південно-східна сторона в будинку. Якщо розташувати рослину на північній стороні, то у неї буде неяскраве дрібне листя.

Добре росте доларове дерево в літній період при температурі в приміщенні в +25 градусів, взимку ж рослині потрібна температура не вище +16, але не нижче +12 градусів. Утеплена лоджія для заміокулькаса якраз підійде.

читайте такожЦей спосіб врятує напівзасохлі квіти: як застосовувати просте добриво, що є в кожній аптечці

Поливати доларове дерева треба рясно, але лише після повного висихання ґрунту в вазоні. Взимку заміокулькас поливають 1-2 рази на місяць. У прохолодному приміщенні полив можна припинити.

Підгодовують заміокулькас раз на тиждень добривами для кактусів і сукулентів.

Ще один важливий момент - листочки доларового дерева потрібно протирати від пилу, щоби рослина дихала.

читайте такожЯк доглядати за грошовим деревом, щоби вдома були гроші

Як повідомляв Главред, раніше ми писали про те, як домогтися цвітіння грошового дерева.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти