Орхідеї цвістимуть цілий рік: як приготувати домашнє добриво з двох простих інгредієнтів

26 листопада 2021, 05:25оновлено 28 березня 2022, 05:51
Експерти поділилися рецептом перевіреного добрива для орхідей. Знадобляться лише два інгредієнти, які є вдома у кожного.

орхідея
Стандартна орхідея цвіте не менше двох-трьох разів на рік / Фото pixabay.com

Орхідея - чудова тропічна квітка, яка полюбилася багатьом українцям. Однак початківцям квітникарям іноді доводиться мало не влаштовувати "танці з бубном", щоби ця примхлива красуня зацвіла. Панікувати не варто: можливо, орхідея ще не доросла, а може її потрібно трохи "підгодувати".

Можна використовувати магазинне добриво для орхідеї, а можна приготувати його в домашніх умовах. Для виготовлення не потрібні жодні суперінгредієнти, можна використовувати те, що завжди є вдома - часник і воду, передає mgorod.kz.

Перевірене добриво для орхідей

Для приготування домашнього добрива для орхідей будуть потрібні 3 зубчики часнику та 1 літр води.

Часник потрібно подрібнити якомога дрібніше або пропустити через прес. У ємність налити воду, додати часник і все ретельно перемішати. Ємність закрити кришкою і залишити на добу. На наступний день настоянку потрібно процідити. Після цього можна поливати рослини.

Як поливати орхідеї часниковою водою

На один горщик рослини потрібно лити 1 склянку (200 грамів) настоянки прямо під корінь. Залишити на 5-10 хвилин, а залишки добрива злити.

Удобрювати орхідеї часниковою водою можна раз на 2-3 тижні. Квіти почнуть добре рости, листя матиме насичений зелений колір, а цвітіння буде цілорічним.

читайте такожСигаретний попіл - унікальне добриво для кімнатних рослин: як застосовувати і в чому користь

Скільки разів на рік цвіте орхідея

Здорові молоді рослини найчастіше не цвітуть, поки не доростуть до потрібного етапу.

В середньому, стандартна орхідея цвіте не менше двох-трьох разів на рік, тривалість цього періоду становить від двох місяців до півроку. Деякі сорти, наприклад, фаленопсис, при правильному догляді цвітуть цілий рік.

Запорука частого цвітіння орхідеї - комфортні умови. Однак буває так, що тропічна красуня звикає до цих занадто хороших умов і перестає радувати красивими суцвіттями. В цьому випадку рослину рекомендується "шокувати". Наприклад, переставити горщик в нове місце.

читайте такожФіалки стануть "жирними" та неймовірно квітучими: як удома приготувати незвичайне добриво для квітів

Як повідомляв Главред, макуху кави можна використовувати як добриво для домашніх квітів. Як застосувати кавову гущу, читайте тут.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти