Зацвіте навіть палиця: як приготувати супер відвар для кімнатних рослин з того, що є під рукою

27 листопада 2021, 05:28
Мучитеся питанням, чим підгодувати кімнатні квіти, щоби цвіли? Відповідь дуже проста - використовуйте відвар з овочів і на вашому підвіконні завжди буде весна.
фіалка
Взимку кімнатні рослини страждають через нестачу сонця, тому їх потрібно удобрювати / Фото pixabay.com

Рідкісний будинок обходиться без кімнатних рослин, вони радують око і створюють затишок в домі. Крім того, в холодну пору року піднімає настрій той факт, що на вашому підвіконні - справжня весна з яскравими квітами.

Однак навіть у досвідчених квітникарів через сухе повітря і нестачу світла рослини починають чахнути. В цьому випадку треба підгодувати квіти. Добриво для кімнатних рослин можна купити в спеціалізованому магазині, а можна приготувати самостійно з підручних засобів. Тим більше що воно не поступатиметься магазинному.

Відвар буряка як добриво для квітів

Буряковий відвар - відмінне добриво, що підійде для всіх видів кімнатних рослин.

відео дня

Під час варіння велика кількість корисних речовин йде в воду, тому поливати таким відваром квіти можна і треба. Така бурякова вода має потужний мінеральний складо. Зокрема, вона містить калій, кальцій, магній, фтор, марганець і фосфор.

Як приготувати добриво для кімнатних рослин в домашніх умовах

Після того як ви зварили буряк, не поспішайте виливати воду. Остудіть її та додайте в лійку або в пляшку, змішавши зі звичайною водою – домашнє добриво для квітів готове.

Розбавляти водою потрібно 1:1. Ще один важливий момент: відвар використовуйте свіжий. В ньому більше корисних речовин. Крім того, така бурякова вода швидко прокисає.

До речі, приготувати таке домашнє добриво для квітів можна і з інших овочів. Наприклад, з моркви. Якщо ви не варите овочі, то можна покласти в окріп цибулину в шкірці, трохи покип'ятити, потім остудити і використовувати для поливу.

кімнатні квіти
Відвар з буряка сприяє рясному цвітінню рослин / Фото pixabay.com

Як часто можна поливати кімнатні рослини буряковою водою

Поливати рослини відваром з овочів можна один раз на тиждень. Особливо така підгодівля корисна в період вегетації. Вона сприяє рясному цвітінню та є відмінною профілактикою захворювань.

Як повідомляв Главред, макуху кави можна використовувати як добриво для домашніх квітів. Як застосувати кавову гущу, читайте тут.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти