Генсек ООН закликав всі країни світу готуватися до нових пандемій

27 грудня 2021, 10:17
Генсек ООН закликав питанню боротьби з пандемями масу уваги та інвестицій, а також наголосив на необхідності забезпечення рівного доступу до вакцин.
Гутерреш
Антоніо Гутерреш / Reuters

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш переконаний, що нинішня пандемія коронавірусу COVID-19 не буде останньою для людства і закликав готуватися до появи нових пандемій. Про це він написав на своїй сторінці в сервісі мікроблогів Twitter з нагоди Міжнародного дня протиепідемічної готовності.

"COVID - 19 буде не останньою пандемією, з якою зіткнеться людство. Реагуючи на нинішню кризу в галузі охорони здоров'я, нам необхідно готуватися до наступного", - написав Гутерреш.

Генсек ООН закликав приділити цьому питанню увагу та інвестиції, а також наголосив на необхідності забезпечення рівного доступу до вакцин.

відео дня

"Лікування для всіх і скрізь-це єдиний спосіб подолати цю кризу. Нам потрібна справжня солідарність щодо вакцин-зараз", - підсумував він.

читайте такожКоли вдасться прищепити від коронавірусу весь світ: оптимістичний прогноз ООН

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що кількість жертв від COVID-19 у світі перевищивши 4,7 мільйона чоловік. Станом на 3 вересня у світі виявили понад 234,6 мільйона випадків зараження коронавірусом SARS-CoV-2.

З початку пандемії найбільше хворих виявили в США-43 657 869.

Згідно з аналізом, за останній тиждень від коронавірусу в світі щодня вмирали приблизно до 8 тисяч осіб-тобто, в середньому 5 смертей в хвилину по всьому світу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти