Геомагнітна буря атакує сьогодні, 25 жовтня 2021: як впоратися із ударом

25 жовтня 2021, 11:45
Магнітні бурі в жовтні 2021 року тривають: черговий удар припав на понеділок, 25 жовтня. Хто в зоні ризику і що їм робити – читайте на Главреді.
Магнітна буря 25 жовтня 2021 по кому вдарить найсильніше
Магнітна буря 25 жовтня 2021 - по кому вдарить найсильніше / 1zoom.ru

Зосередитися на справах у перший день робочого тижня буде важко: магнітна буря 25 жовтня 2021 року знизить концентрацію та загальну працездатність.

Це геомагнітна буря невеликої сили - в три бали. Планетарний індекс, як показують дані NASA, підніметься рівно вдвічі – до 10.

У той же час будь-які магнітні бурі впливають на судини і психіку. Тому в понеділок ймовірні:

  • скачки тиску - особливо у літніх людей;
  • головні болі - сильніше це торкнеться вагітних жінок і людей із ослабленим імунітетом;
  • напади дратівливості або почуття тривоги без конкретної причини - особливо у дітей;
  • у людей з хронічними захворюваннями - загострення їхніх хвороб.

У першу чергу від магнітних атак страждають люди з серцево-судинними захворюваннями: за статистикою викликів швидкої допомоги, під час геомагнітних збурень кількість звернень від людей із таким діагнозом зростає приблизно на 20%.

Усім, у кого в анамнезі є серйозні захворювання, варто в дні підвищеної геомагнітної активності тримати під рукою ліки, що були прописані лікарем.

Усім людям, хто зазвичай скаржиться на симптоми магнітних бур, варто безпосередньо під час магнітної бурі і ще кілька годин після неї – обмежити фізичні навантаження (особливо на серце), вживання кофеїну, тютюну і шкідливої їжі.

У такий період оптимальне поєднання фізичної активності та рекомендації лікарів "більше дихати свіжим повітрям" – це піша вулична прогулянка (найкраще – перед сном).

Раніше ми писали про те, що робити, якщо болить голова при магнітних бурях. Медикаменти при головному болю – не завжди є найкращим рішенням.

У період магнітних бур варто берегти нерви, пити більше води і трав'яного чаю замість кави і чорного чаю. Детальніше читайте в нашому матеріалі Як допомогти собі при магнітних бурях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти