Німеччина боїться допомагати Україні у війні з РФ: уникає початку третьої світової війни

3 червня 2022, 13:38оновлено 3 червня 2022, 14:55
У Німеччині переконані, що таким чином країна намагається уникнути початку третьої світової війни.
война, Германия
Німеччина боїться допомагати Україні у війні з РФ / pixabay, УНІАН

У Німеччині переконані, що робити все можливе для допомоги Україні у війні з Росієї не потрібно, адже у такому випадку країна "стане учасником війни". Про це заявив міністр економіки Німеччини Роберт Хабек, повідомляє Bild.

Він пояснює, що Німеччина не робить все можливе, бо нібито таким чином намагається уникнути ескалації – початку третьої світової війни.

"Ми не робимо всього можливого ... Ми не хочему і не повинні ставати учасниками війни. Не тільки через страх за життя наших солдатів, які загинуть на полі бою, а й тому, що так ми прокладемо шлях для глобальної війни. Тому ми не робимо все, що можемо. Але робимо все, що зараз відповідально робити, щоб допомогти Україні", - сказав Роберт Хабек.

Він переконує, що Німеччина "підтримує Україну у її військових цілях". Також він зазначив, що Україні самій необхідно вирішувати, "що для неї буде успішним завершенням війни".

"Успішно завершити війну - не програти. Перемога – це відкрите поняття. Я не хочу припускати, що все це може означати, але є багато способів успішно закінчити цю війну ... в якийсь момент з'явитися дипломатична можливість. Звичайно, ця можливість може з'явитися тільки тоді, коли Путін більше не зможе перемогти у військовому сенсі", - додав Хабек.

Нагадаємо у Німеччині критикують канцлера Шольца через те, що він не надає Україні необхідні бронетранспортери. Голова комітету Бундестагу з оборони закликала уряд Німеччини якомога швидше доставити в Україну 50 бойових машин піхоти Marder.

читайте також"Історичний момент": Німеччина підтримала надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС

Поставки Німеччиною зброї Україні

Німецьке видання Die Welt 12 травня опублікувало матеріал, в якому говорилося, що між Києвом і Берліном виникло непорозуміння, через що поставки зброї Україні затягнулись. Йшлося про зволікання із замовленням зенітних установок Gepard. Як стверджували в Німеччині, українська сторона повинна самостійно їх замовляти у компанії Krauss-Maffei Wegmann. При цьому в Києві заявили, що поставки повинен здійснювати безпосередньо Берлін.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба критикував Німеччину за її неготовність постачати зброю, яка потрібна Києву. Дипломат казав, що ЗСУ відривають БМП Marder, тоді як є потреба в танках Leopard.

Німецьке видання отримало доступ до документів, які підтверджують те, що за останні 9 тижнів уряд Німеччини звело до мінімуму військову підтримку України і майже не поставило зброї. У період з 30 березня по 26 травня в Україну надійшло дві партії зброї від Німеччини. Обидві партії містили лише невеликі пристрої.

Пізніше стало відомо про те, що ФРН збирається передати Україні важке озброєння-самохідні установки Gepard і бойові машини піхоти Marder.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти