Брили льоду і снігові замети в морозилці: як швидко і безпечно повернути камері свободу

1 лютого 2023, 13:15
Називаємо 5 причин, чому в морозилці утворюється лід і сніг.
Як швидко розморозити лід в морозильнику
Як швидко розморозити лід в морозильнику / ua.depositphotos.com

Холодильник ми відкриваємо кожен день, а морозилку тільки, коли потрібно дістати продукти тривалого зберігання. Це призводить до виявлення там неприємних сюрпризів у вигляді криги, заметів і льодовиків, в які навіки вічні вмерзли продукти. Все це потрібно прибрати, щоб не зламати холодильник, але потрібно знати, як швидко розморозити лід в морозилці.

Главред пропонує дізнатися, чому потрібно відмовитися від зберігання їжі в сковороді "Чому категорично не можна зберігати їжу в сковороді в холодильнику".

Морозильна камера: правила догляду

Льодовики в морозилці - це результат частих відкривань дверцят. У цей момент з'єднується вологе тепле повітря з сухим і холодним, в результаті утворюється пара, яка осідає на стінках і дверцятах морозилки і перетворюється в такі величезні поклади льоду і снігу. Чим довше за часом не розморожувався холодильник, тим більше електроенергії він споживає для підтримки встановленої температури.

відео дня

Чому в морозилці утворюється "шуба" вже зрозуміло, але залишилося питання про те, як часто потрібно розморожувати холодильник, щоб прибрати тороси. Все залежить від марки техніки і від швидкості наростання льоду.

В даному випадку необхідно звернути увагу на наступні аспекти:

  • місце установки морозильної камери;
  • в якому мікрокліматі використовується агрегат - квартира, нежитлове приміщення;
  • з якою частотою відкриваються дверцята морозилки.

Причинами, чому в холодильнику в морозильній камері утворюється лід, може бути неправильна експлуатація холодильника і інші помилки.

Лід в морозилці: головні помилки при експлуатації

Як не дивно, але відповіддю на питання про те, чому в морозилці з'являється лід, може бути неправильна експлуатація камери.

Часті помилки у використанні холодильників і морозильних камер:

  1. Установка техніки поруч із зовнішнім блоком кондиціонера, опалювальними приладами – компресору доведеться туго в цьому випадку, а в камері почнеться льодовиковий період. Так морозилка намагається утримати температуру в умовах постійного підігріву від кондиціонера.
  2. Установка морозилки в непровітрюваному службовому приміщенні, на балконі також можуть призвести до обмерзання всередині і зносу компресора, який буде підлаштовуватися під мінливі умови.
  3. Забита вщент морозилка - привід для намерзання крижаних брил всередині камери. Щільно складені пакети і коробки перешкоджають циркуляції повітря в камері. Це призводить до перевантаження компресора, витрачається більше електроенергії і утворюється лід.
  4. Лід і сніг на стінках камери створюють бажання зняти їх за допомогою гострих предметів. Чи можна відколупувати лід в морозилці – питання, яке повинно з'явитися у всіх, хто збирається так вчинити. Збивати і зрізати поклади зі стінок камери не можна. Гострим предметом або молотком можна пошкодити комунікації з фреоном, які проходять відразу під обшивкою.
  5. Забруднення морозильної камери - це ще одна причина, по якій може намерзати льодовик всередині. Сміття, залишки продуктів, упаковки та інші сторонні предмети ускладнюють роботу обладнання, сприяють збільшенню крижаних відкладень.

Позбутися від проблеми можна за допомогою дієвих і безпечних для техніки способів. Знаючи, як швидко очистити морозилку, стане легше за нею доглядати регулярно.

Як швидко і безпечно розморозити лід в морозильнику

Підтримувати чистоту всередині обладнання потрібно регулярно. Розморожувати і мити його рекомендується 1-2 рази на рік. Процес починається з відключення холодильника від мережі. При цьому дверцята камери повинні бути прочинені. Самостійно лід буде танути протягом 24 годин, тому у господинь виникає питання, як швидко очистити морозилку.

Одним з безпечних способів видалити крижані тороси буде ємність з гарячою водою. На дно морозилки потрібно покласти обробну дошку або підставку під гаряче, а на неї поставити ємність з окропом. Гарячі поверхні не повинні стикатися з обшивкою камери. Окріп доведеться періодично міняти.

Іноді радять прискорити процес феном для волосся. Чому небезпечно розморожувати холодильник феном або тепловентилятором? Поєднання великої кількості рідини та електроенергії небезпечно для життя. Також висока температура повітря або обігрівача здатні розплавити обшивку камери.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти