Чому категорично не можна зберігати їжу в сковороді в холодильнику

29 січня 2023, 15:29
Сковорода призначена лише для приготування їжі. Зберігати в ній приготовані продукти не рекомендується.
Чи можна зберігати їжу в сковороді
Чи можна зберігати їжу в сковороді / Фото pixabay.com

Дуже часто господині, приготувавши їжу, не перекладають її в контейнер, а ставлять в холодильник прямо у сковороді. Робити це категорично не можна, оскільки це погано не лише для продуктів, але і для сковороди.

Чи можна сковороду ставити в холодильник

Чи можна зберігати їжу в сковороді? Відповідь буде ні. І причин цьому кілька.

По-перше, метали можуть проникати в їжу. Зокрема, це стосується сковорідок з таких металів, як мідь та алюміній. Вони не мають захисного покриття, тому тривале зберігання продуктів може призвести до забруднення їжі металами, а це в перспективі може викликати проблеми зі здоров'ям.

відео дня

Друга причина, з якої не варто ставити сковороду з їжею в холодильник в тому, що без герметичної кришки (якої немає у сковороди) їжа псується та втрачає смак. Крім того, коли продукти зберігаються в холодильнику, там створюється вологе середовище, що ідеально для росту бактерій. Мікроби та бактерії будуть проникати в посуд, забруднюючи їжу. Також без герметичної кришки їжа також може вбирати запахи. Алюмінієвий посуд вступає в реакцію з кислими харчовими інгредієнтами, вона може забруднювати продукт і змінювати смак. У результаті при вживанні їжа може викликати нудоту і розлад шлунка.

По-третє, зберігання сковороди в холодильнику призводить до її пошкодження. Наприклад, якщо зберігати солоні або кислі продукти в сковороді в холодильнику, можна викликати корозію металу. А посуд з чавуну та вуглецевої сталі в холодильнику піддаватиметься впливу вологи і може іржавіти.

Сковороді з антипригарним покриттям також не місце в холодильнику. Низька температура псує антипригарне покриття.

Раніше Главред писав про два способи відмити жир з кришки сковороди, не витративши ні копійки.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти