Готуємо печінку, яка розтане в роті: 3 секрети обсмаження субпродукту від досвідчених кулінарів

7 лютого 2023, 10:16оновлено 7 лютого 2023, 13:25
Розповімо, як правильно підготувати печінку до приготування і в чому її вимочувати, щоб блюдо стало солодким.
Як правильно готувати печінку
Як правильно готувати печінку / ua.depositphotos.com

Збалансований раціон основа для міцного здоров'я і бадьорості. Для цього в меню повинно бути все – м'ясо, риба, овочі, фрукти і крупи. Одним з джерел корисних вітамінів є печінка. Щоб вона подарувала всю свою користь і задоволення від страв потрібно знати, як правильно готувати печінку щоб вона була м'якою, ніжною і ароматною.

Главред пропонує дізнатися, як приготувати смачну полонену кашу і прибрати гіркий присмак "Пшоняна каша, від якої неможливо відірватися: 3 способи, як позбутися гіркоти".

Як готувати печінку: вибір продукту

Перед тим, як приготувати, її необхідно вибрати і купити. Продукт повинен бути свіжим, а також відповідати головним критеріям:

відео дня
  • блискуча поверхня без підсохлих ділянок-печінка не повинна мати згустків крові, судин всередині, а також зеленувато-жовтуватих плям, які є ознакою пошкодження жовчного міхура;
  • пружна текстура-ділянка, на який натиснули повинен швидко відновитися;
  • приємний і навіть трохи солодкуватий запах говорять про свіжість продукту;
  • однорідний відтінок без занадто темних ділянок говорить про його свіжості, темний відтінок є ознакою, що субпродукт вже полежав.

При виборі замороженої печінки потрібно звернути увагу на обмерзання. Коли продукт обраний виникає питання, як приготувати печінку, щоб вона перетворилася в дуже смачна страва.

Як приготувати печінку: 3 секрету

Ароматне і таїть у роті блюдо – це результат правильної підготовки і дотримання трьох важливих секретів, які дадуть відповідь на питання, як приготувати печінку свинячу смачною і м'якою. В даному випадку субпродукт може бути яловичим і курячим, правила універсальні для всіх видів продукту.

  1. Правильно очистити печінку-яловича і свиняча печінка обробляються більш ретельно, з них видаляються всі судини і сполучна тканина, також знімається плівка. Для цього її потрібно підчепити кінчиком ножа і зняти руками. Куряча печінка добре промивається і очищається від сполучної тканини.
  2. Позбавляємося від гіркоти. Тут ви знайдете відповідь на питання, Для чого вимочувати печінку і скільки це потрібно робити за часом. Прибрати неприємний присмак допоможе процедура вимочування, яка проводиться після очищення субпродукту. Важливо знати, в чому вимочувати печінку перед смаженням, щоб вона зберегла свою м'якість і приємний смак. Вимочити її можна в холодному молоці, підсоленій воді або сироватці. Продукт можна порізати на шматочки або покласти в рідину цілий шматок субпродукту.
  3. Питання про те, чи потрібно вимочувати печінку перед смаженням вже не варто. Але потрібно розібратися, в чому потрібно вимочувати печінку перед приготуванням, щоб вона стала м'якою. Відповіддю буде молоко. Саме воно робить навіть найжорсткіший продукт ніжним. Зробити печінку м'якше допоможе сода. Навіщо додавати в печінку соду-щоб пом'якшити її текстуру. У соді обвалюються шматочки і тримаються в ній 1 годину. Перед обжаркой потрібно соду змити.

Як приготувати печінку, щоб вона стала м'якою

Цей субпродукт можна не тільки смажити і тушкувати, але ще і запікати, варити. Всі ці способи допомагають створити незабутньо м'які і ніжні страви – паштети, оладки, салати і навіть печінкові торти. Найбільш популярним способом є жарка. Тут важливо не перетримати субпродукт на сковороді, щоб він не перетворився в підошву старого черевика.

Процес приготування недовгий і досить простий, але вимагає уваги кулінара. Яловичу печінку потрібно смажити близько 10 хвилин, курячу — 8-10 хвилин, а свинячу — 15-20 хвилин. Дотримуючись ці тимчасові обмеження можна знайти відповідь на питання, як приготувати м'яку печінку, яка припаде до смаку всім членам сім'ї і гостям. Перевірити готовність печінки можна виделкою. Досить проткнути шматочок. Якщо виділяється кров і сукровиця, то потрібно смажити ще кілька хвилин. З готової печінки буде виділятися прозорий сік. Після цього її можна викладати на тарілку.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти