Пшоняна каша, від якої неможливо відірватися: 3 способи, як позбутися від гіркоти

7 лютого 2023, 13:19оновлено 7 лютого 2023, 20:18
Розповімо, як зварити розсипчасту і в'язку кашу, а також коли її посолити.
Як правильно варити пшоно, щоб воно не гірчило
Як правильно варити пшоно, щоб воно не гірчило / pixabay.com

Основою раціону харчування є вуглеводи і в першу чергу крупи. Про їх користь сказано багато, але мало, хто знає секрети, як приготувати дійсно смачні страви, які не будуть віддавати гіркотою або неприємним запахом. Однією з таких круп є пшоно. Багато господинь шукають відповідь на питання, як варити пшоно, щоб прибрати неприємну гіркоту. Відповіддю на нього будуть кілька секретів, про які піде мова далі.

Главред пропонує дізнатися, як готувати дуже смачну та м'яку печінку "Готуємо печінку, яка розтане в роті: 3 секрети обсмажування субпродукту від досвідчених кулінарів".

Як варити пшоно: причини гіркоти крупи

Неприємний присмак зерен зовсім не означає, що це поганий продукт. Вся справа в маслах і пилу, які є на кожному зерні. Саме вони дають гіркоту звареного блюда. Позбавити від них можна.

відео дня

Пшоно включає в себе гіркі масла. Щоб позбутися від них потрібно правильно промити і вимочити крупу перед приготуванням. Потрібно знати, як промити пшоно, щоб не гірчило. Існує кілька цікавих секретів для ліквідації неприємного присмаку:

  1. Засипати крупу в глибоку ємність і залишити її на 10-15 хвилин. Потім потрібно воду злити і знову залити крупу. Вода повинна стати прозорою. Це буде ознакою того, що каша готова до варіння.
  2. Також можна промити крупу в проточній воді в друшляку.
  3. Ще один спосіб позбутися від рослинних масел – залити крупу окропом. Для цього зерна поміщаються в сито.

Щоб гарантовано позбутися від гіркоти можна довести крупу до кипіння в невеликому обсязі води і відкинути на друшляк, промити і знову засипати в каструлю для остаточної варіння до готовності. Після цього потрібно не забути дотримати пропорцію крупи і води 1:2.

Також крупа може стати гіркою в процесі приготування. Чому гірчить пшоно при варінні і в готовому вигляді? Такий присмак може свідчити про те, що зерна могли зіпсуватися.

Як правильно варити пшоняну крупу

Коли зерна промиті, а вода набула прозорого вигляду, можна починати приготування. Найчастіше плівку варять на воді або молоці. Для того,щоб каша вийшла розсипчастою і смачною необхідно дотримуватися пропорцію на 1 склянку крупи наливають 1-1, 5 склянки води або молока.

Ще одним цікавим питанням, є оптимальний час для солі та інших спецій. Коли солити пшоняну кашу при варінні? Пшоно потрібно солити на самому початку приготування. Під час варіння зерна вберуть сіль, чого неможливо домогтися, якщо додати її в кінці. Масло в кашу додається, коли вода майже википіла. На цьому ж етапі каструля закривається кришкою. В результаті вийде розсипчаста і ароматна каша. Якщо потрібно зварити в'язку пшоняну кашу, то потрібно налити трохи більше води і з самого початку закрити каструлю кришкою.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти