Готуємо пишний і золотистий омлет: 3 помилки, яких припускаються навіть досвідчені господині

13 лютого 2023, 15:38
Розповімо, які спеції поліпшать смак омлету і підкреслять його аромат.
Як правильно приготувати омлет щоб він не підгорів
Як правильно приготувати омлет щоб він не підгорів / pexels.com

Однією з універсальних страв, які вміють готувати все є омлет. Про переваги страви відомо все - ситно, смачно і швидко. Однак не всі знають, як правильно приготувати омлет, щоб не підгорів і не опав, щоб пишність радувала на тарілці, а не тільки на сковороді. Саме ці секрети ми і розкриємо далі.

Главред пропонує дізнатися, що можна приготувати на основі вареної гречки " За вуха не відтягнеш: як реанімувати вчорашню гречку і здивувати всю сім'ю вишуканою вечерею".

Як правильно готувати омлет

Цю страву можна готувати на молоці, з борошном, з додаванням овочів і зелені. Існує безліч способів його приготувати - на сковороді, в духовці, на пару або на воді. При всьому цьому розмаїтті хочеться, знати, чому омлет падає і як зберегти його пишність.

відео дня

Рецептура включає борошно, яйця, молоко, сіль, спеції. Також господині використовують вершкове масло. На ньому прийнято смажити омлет і вважається, що саме на ньому він буде смачніше і ароматніше. Якщо немає вершкового, краще замінити його рафінованим рослинним маслом. Не можна використовувати маргарин або спред для приготування омлету.

Більш цікаве питання, що додати в омлет замість молока, якщо його немає. Заміною може стати вода, бульйон, кефір і навіть сметана. Найкращим співвідношенням яєць і рідини буде пропорція 1:2. Тобто на кожне яйце потрібні 2 столових ложки рідини.

У процесі замішування суміші додаються спеції. Які спеції можна додати в омлет, щоб він придбав особливий аромат? Список досить великий-кріп, петрушка, розмарин, майоран, базилік або суміш цих трав. Також можна придбати готові приправи для омлету.

Чи потрібно перевертати омлет під час приготування? Все залежить від способу приготування. Якщо це парова баня, то блюдо готується на одній стороні, а якщо це проста сковорода, то його потрібно перевернути, щоб він присмажився всередині і отримав золотисту апетитну скоринку. Щоб омлет не осідав потрібно дотримати температурний режим, поступово зменшуючи вогонь. Тому важливо знати, скільки потрібно тримати омлет під кришкою. Це допоможе зробити його пишним. Тільки 4-5 хвилин приготування страви потрібна кришка. Після цього її знімають.

Помилки під час приготування омлету

Блюдо дуже чутливо до зміни температури, в тому числі і на етапі змішування інгредієнтів. Багато починаючи з цього етапу допускають наступні помилки:

  1. Холодне молоко - воно повинно бути кімнатної температури. Тільки так вдасться домогтися тієї самої пишності. Холодне молоко призведе до осідання, а також зробити омлет жорстким.
  2. Омлет - це 50% яєць, 50% молока, якщо інше не передбачено рецептом. В даному випадку будь-який перекіс пропорцій призводить до осідання омлету і твердості.
  3. Висока температура приготування - омлет в сковороді або на пару потрібно готувати на середньому вогні, але не на сильному. При високій температурі швидко запечеться білок і не встигне піднятися.

Щоб не змінювати температуру приготування і не провокувати осідання страви, потрібно знати, як зрозуміти, що омлет на пару готовий. Блюдо можна знімати з плити, коли на ньому вже з'явилася золота скоринка і не залишилося рідких ділянок білка або жовтка. Якщо омлет на борошні, він повинен пружинити при натисканні.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти