Хочете схуднути – більше спіть: вчені пояснили, як сон впливає на вагу

20 лютого 2022, 02:17
Якщо збільшити тривалість сну на годину, можна "навчити" свій організм споживати менше калорій.
Хочете схуднути – більше спіть: вчені пояснили, як сон впливає на вагу
Вчені виявили зв'язок між тривалістю сну і вагою людини / ua.depositphotos.com

Якщо людина збільшить свій якісний нічний сон на годину або більше, її організм потребуватиме споживання меншої кількості калорій упродовж дня. Простіше кажучи, людині менше хотітиметься їжі і вона зможе налагодити своє харчування, що допоможе позбутися зайвої ваги.

До таких висновків дійшли вчені зі США, які провели дослідження серед дорослих людей із надлишковою вагою, пише The Guardian.

Науковці вважають, що збільшення часу сну може допомогти людині втратити приблизно 12 кілограмів надлишкової ваги упродовж 3 років, при цьому не змінюючи раціон харчування і кількість фізичних вправ.

відео дня

Як пояснила доктор Есра Тасалі з центру сну Чиказького університету, можна допомогти собі позбутися зайвої ваги, якщо зберігати здорову звичку сну упродовж тривалого часу.

"Багато людей наполегливо працюють, щоб знайти способи зменшити споживання калорій та схуднути, але просто триваліший сон може бути ефективним", – зазначила вона.

Дослідження не було спрямоване конкретно на те, як сон впливає на споживання калорій і вагу людини, проте під час нього вченим вдалося виявити саме таку особливість.

Учасниками дослідження стали 80 дорослих людей у віці від 21 до 40 років із зайвою вагою. Уже через два тижні експеримент показав, що вони зменшили споживання калорій після того, як вони змінили свій режим сну. При цьому вони продовжували харчуватися так, як звикли, і не змінювали кількість фізичних вправ.

Нагадаємо, раніше експерт пояснила, чому шкідливо відсипатися на вихідних. Дозволяти собі поспати довше час від часу – нормально, проте не слід перетворювати це на звичку. Адже "надолужування" сну у вихідні часто тільки посилює погані цикли сну і може привести до безсоння.

Також раніше Главред розповідав, як нестача води впливає на якість сну. Якщо в організмі регулярно не вистачає води, це може призвести до серйозних порушень.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти