Як безпечно бігати в зрілому віці - коментар тренера

11 січня 2022, 22:14
Тренер Майкл Родрігес особливо відзначив конкретну необхідність відпочинку - важливо давати організму відновлюватися, висипатися і стежити за раціоном.
Біг
Як безпечно бігати в зрілому віці - коментар вчених / Flickr

Є певні принципи безпечного бігу для людей старше 50 років. Про це розповів відомий фізіотерапевт і тренер зі спортивної медицини Майкл Родрігес в коментарі порталу Next Avenue.

За словами лікаря, під час пробіжки значно (від двох до п'яти разів) підвищується навантаження на колінний суглоб, і це створює особливі проблеми для бігунів старшого віку. Для того, щоб знизити ризик травми, їм слід збільшити час розминки перед пробіжкою, говорить Родрігес. Він також порекомендував людям старше 50 років набагато повільніше нарощувати кілометраж, скорочувати кількість тренувань і вибирати для бігу м'які поверхні —наприклад, стежки.

Крім того, Родрігес відзначив необхідність відпочинку − важливо давати організму відновлюватися, висипатися і стежити за раціоном, в тому числі приділяючи особливу увагу вмісту кальцію і вітаміну D.

відео дня

Спеціаліст особливо заявив, що людям з прогресуючим остеоартрозом і бігунам, які перенесли операцію по заміні колінного або тазостегнового суглоба, слід переключитися на аеробні вправи з низьким або неінтенсивним впливом.

"Якщо симптоми з'явилися недавно, то не слід це ігнорувати — можна зробити багато речей, щоб допомогти", — підсумував він.

читайте такожМедики і вчені назвали п'ять звичок, які прискорюють старіння

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колектив італійських і японських вчених склав топ-3 суперпродуктів, які значним чином покращували роботу головного мозку.

До того вчені пояснили, чим корисний шоколад для здоров'я серця і мозку. Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська розповіла, які продукти покращують пам'ять.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти