Як швидко і просто очистити пам'ять телефону: способи, про які багато хто забув

20 червня 2023, 05:55оновлено 20 червня 2023, 18:32
Ви легко здогадаєтеся, як очистити пам'ять телефону без програм, якщо витратите всього декілька хвилин для того, щоб освоїти пункт Налаштування смартфона.
Смартфон
Що треба видалити в телефоні, щоб звільнити пам'ять / instagram.com/m1dwaaay

Багато хто з нас часто стикається з проблемою, що смартфон не працює так, як потрібно. Гаджет починає зависати і не виконує навіть елементарних функцій. І часто це виникає в ситуації, коли девайс забився зайвим контентом або кешованими файлами. Тоді ми шукаємо відповідь на питання, що потрібно видалити в телефоні, щоб звільнити пам'ять. Існує чимало способів, які дозволять відновити повну працездатність телефону.

Проблема з пам'яттю час від часу переслідує всіх власників смартфонів. Можливо, ви знаєте, як очистити пам'ять телефону xiaomi, проте як очистити пам'ять телефону самсунг розуміють лише одиниці, тоді як з проблемною ситуацією господарі гаджетів з Південної Кореї стикаються чи не більше всіх.

Часто розряджається смартфон? Тоді вам буде цікаво прочитати наступний матеріал: Як правильно заряджати смартфон, щоб не викинути батарею на звалище

відео дня

Що робити, якщо пам'ять телефону заповнена, але нічого немає

Буває так, що видаляти вже нічого, а телефон, як і раніше, забитий. У таких випадках слід трохи покопатися і пошукати, в чому проблема.

Почистіть папку Завантаження

Всі завантажені файли потрапляють до папки Завантаження, яку треба очищати. Коли ви встановили потрібну вам програму, завантажувальний файл більше не знадобиться. У будь-якому випадку, його можна повторно завантажити.

Як це зробити? Заходимо в Налаштування, переходимо до папки Пам'ять, знаходимо завантаження і тиснемо Очистити.

Перевірте, може, в папці Завантаження у вас дійсно виявилося щось важливе.

Очистіть видалені файли

Якщо з пам'яттю залишаються проблеми, а видаляти нічого, загляньте до папки з видаленими матеріалами. Її можна знайти або в Налаштуваннях, або в галереї. Очищається все таким же шляхом, як і в завантаженнях.

Видаліть кеш

Часто проблеми з пам'яттю виникають через непочищений кеш. Відправляємося в Налаштування, знаходимо папку Пам'ять і вибираємо Очистити кеш. Буває кеш не тільки на телефоні, але і як тимчасові файли в самих програмах. Там часто зберігається багато непотрібних даних. Щоб їх видалити, треба зайти в Налаштування програми. Далі в розділ, який пов'язаний з пам'яттю сервісу, і натиснути Очистити кеш.

Очистіть тимчасові файли

Крім кешованих, є ще й тимчасові дані. Їх можна знайти в папці сховище. Щоб видалити, треба перейти в дані пам'яті. Після цього в розділі з'являться всі невикористовувані файли. Функція називається так: видалення невикористовуваних застосунків.

Перенесіть свої дані на карту пам'яті

Коли на телефоні вже зовсім немає вільного місця, слід перемістити ваш контент на SD-карту. Для цього переходимо до розділу Налаштування і обираємо програму/документ, які знадобиться перенести. Натискаємо перемістити на карту і підтверджуємо дії. Це кращий спосіб, як очистити пам'ять, нічого не видаляючи.

Чекаємо, поки файли перемістяться. Все залежить від того, який обсяг файлів. Можливо, доведеться почекати декілька хвилин.

Не виходить зробити це вручну - спробуйте використовувати програми для перенесення даних з телефону на карту пам'яті.

В принципі, ми вже описали прості способи, як очистити пам'ять телефону андроїд. Не знаєте, як очистити пам'ять телефону айфон – там ще простіше. Заходимо в сховище і бачимо, які застосунки споживають найбільше пам'яті і, за можливістю, їх видаляємо.

Якщо жоден спосіб вам не допоміг, віднесіть телефон до сервісного центру, щоб питання вирішили вже фахівці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти