Як часто можна фарбувати волосся: зберігаємо блискучу шевелюру і приховуємо недоліки

11 листопада 2022, 11:40
Як приховати сивину - 5 правил фарбування волосся вдома і в салоні без шкоди для нього.
волосся, фарбування волосся, догляд за волоссям
Як часто можна фарбувати волосся, зафарбовувати сивину / ua.depositphotos.com

Прекрасна половина людства багато часу проводить біля дзеркала і в салонах краси, щоб зберегти і примножити красу. Коли в волоссі з'являється сивина або жінка хоче змінити образ постає питання про те, як часто можна фарбувати волосся. Однозначної відповіді на це питання немає, тому Главред пропонує розібратися.

Види фарб для волосся

Перед тим, як шукати відповідь на питання, як часто можна фарбувати волосся, потрібно розібратися з видами фарб. Сьогодні в магазинах, на ринках і в салонах краси величезний вибір продукції, що дозволяє змінити колір волосся. Всі фарби можна розділити на дві великі групи – натуральні і ненатуральні.

До натуральних відносять хну і басму. Вони виробляються на основі рослинних барвників, які не зачіпають структуру волосся. Однак результат такої процедури швидко зійде нанівець і змиється.

відео дня

Для більш тривалого ефекту і стійкого зафарбовування сивини використовуються фарби мас-маркету і професійні засоби. Домогтися блискучого ефекту можна тільки за допомогою майстра-колориста. Він підбере колір або відтінок, техніку нанесення, а також запропонує найкраще рішення, як приховати сивину. На завершення роботи майстер порадить засоби для правильного догляду за волоссям, які допоможуть зберегти колір на тривалий період.

Правила фарбування волосся вдома

Щоб волосся сяяли здоров'ям, а колір вигідно доповнював образ потрібно дотримуватися наступних правил фарбування волосся в домашніх умовах:

  1. уникати різкої зміни кольору волосся з брюнетки в блондинку або навпаки;
  2. мінімізувати фарбування в неприродні кольори, так як такі процедури руйнують волосся;
  3. краще купувати фарбу для волосся в спеціалізованих магазинах, щоб не напасти на підробку або прострочену продукцію;
  4. при першій зміні кольору волосся потрібно визначити свій типаж і вибрати відтінок відповідно до нього;
  5. окислювач для фарби краще купувати окремо і з меншою концентрацією, щоб волосся легше переносило фарбування.

Перед нанесенням фарби на волосся найкраще зробити тест на тильній стороні зап'ястя. На шкіру наноситься трохи фарби, а через кілька хвилин перевіряється реакція. Це дозволить визначити, чи є алергія на барвник.

Після фарбування потрібно придбати спеціальний шампунь і бальзам, які збережуть колір і зроблять волосся м'якішим.

Для проведення салонної процедури знадобитися лише професіонал, який підбере колір, змішає барвники і створить неповторний відтінок. Стиліст самостійно визначить типаж клієнтки і запропонує колірну гамму, яка ідеально доповнить образ. Він також розповість, як часто фарбувати коріння і основну довжину волосся.

Як часто можна фарбувати волосся

Ось ми і підібралися до суті. Частота фарбувань залежить від багатьох факторів – світлі корені створюють ефект залисин, темні корені виглядають неакуратно, сивина в волоссі додає у віці своїй власниці. Тому жінки замислюються, як часто фарбувати волосся, щоб приховати ці недоліки.

Відомо, що волосся відростає на 1-1, 5 см за місяць. Цієї довжини достатньо, щоб зіпсувати зовнішній вигляд і зробити його неакуратним. Тому відповідь на питання, як часто фарбувати сиві корені волосся лежить на поверхні. Тобто, до майстра потрібно звертатися 1 раз на місяць, щоб приховати сивину.

В інших випадках все залежить від того, як виглядає волосся. Якщо фарбування робилося на тон або два темніше від власного кольору, то можна почекати і не турбуватись про зовнішній вигляд. Якщо ж різниця помітна, варто акуратно нанести фарбу на відрослу смужку волосся вдома або звернутися за допомогою до майстра-колориста.

Процедура фарбування коренів дозволяє нанести засіб тільки на відрослу частину волосся і не обробляти по всій довжині. Завдяки цьому волосся не буде піддаватися зайвому впливу хімічних речовин і збереже здоровий вигляд.

При цьому варто пам'ятати, що тонувати волосся або фарбувати хною, басмою і іншими натуральними і м'якими засобами можна частіше, так як вони швидко змиваються і втрачають свою яскравість.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти