Як позбутися жирного блиску на обличчі: важливі правила і лайфхаки

19 липня 2023, 20:11оновлено 21 липня 2023, 01:54
889
Якщо ви ставите питанням, чому з'являється жирний блиск на обличчі, то вам точно варто звернути увагу не тільки на косметику, але і на харчування.
дівчина, жінка
Як позбутися від жирного блиску протягом дня / Колаж: Главред, фото: pexels.com

У період, коли на вулиці спека, шкіра обличчя сяє так, ніби її обмазали салом. Однак подібне може з'явитися навіть в холодну пору року. Тут все залежить від типу шкіри, догляду за обличчям і навіть харчування. Багато хто задається питанням, як зробити так, щоб обличчя не блищало.

Однак не варто відразу засмучуватися, якщо ви не знаєте, що зробити, щоб обличчя не було жирним. Главред розібрався з усіма нюансами і дізнався, що робити, якщо шкіра на обличчі занадто жирна.

Однак для початку варто розібратися з одним дуже важливим питанням.

відео дня

Якщо вам цікаві такі матеріали, то пропонуємо вам прочитати такий: Яка помада підходить після 40: названі 2 відтінки, які омолоджують.

Чому з'являється жирний блиск на шкірі

Здоровий блиск обличчя - це супер, але лише в тому випадку, якщо вам не доводиться весь час витирати ваше обличчя від шкірного жиру. Не рідкість, коли блищить обличчя після макіяжу. В такому випадку вам потрібно серйозно взятися за вирішення цієї проблеми.

Відповімо ж на питання, чому шкіра блищить:

1. Гормональний збій. Дійсно, причина може ховатися в зайвому виробленні андрогенів (чоловічі статеві гормони). Вони можуть спровокувати підвищену жирність голови та обличчя.

2. Жирний або комбінований тип шкіри. Якщо ви знаєте, що ваша проблема криється саме в цьому, тоді вам потрібно як мінімум підібрати спеціальні засоби для догляду, які підійдуть саме для вашого типу шкіри. Важливо підбирати такі засоби правильно, інакше вони також можуть спровокувати підвищену жирність шкіри та інші проблеми.

3. Часте очищення шкіри. Не варто весь час намагатися вимити шкіру. Якщо робити це занадто часто, то сальні залози будуть працювати ще ефективніше, адже організм буде вважати, що шкірі не вистачає захисту у вигляді жиру. Пам'ятайте, блиск шкіри не завжди є ознакою чогось поганого.

4. Щільний тональний крем або пудра. Влітку краще не використовувати тональні креми або наносити лише засоби з легкою текстурою. Засоби зі щільною основою будуть ще більше забивати пори.

5. Недостатньо вологи. Це стосується того, скільки води ви випиваєте. Потрібно пити багато води, особливо в спеку. Якщо шкіра буде пересихати, то вона і почне виділяти більше шкірного сала.

6. Неправильне харчування. Жирний блиск на шкірі може з'явитися навіть через їжу. Краще уникати гостру і жирну їжу. Відмінним варіантом буде, якщо в раціон додати моркву і шпинат.

Варто зазначити, що всі ці причини також пояснюють, чому суха шкіра блищить.

Як позбутися від жирного блиску на обличчі протягом дня

1. Що прибирає жирний блиск на обличчі? Зараз дізнаєтеся відповідь на це питання. Вам потрібно звернути увагу наматуючі серветки. Це спеціальні серветки, які вбирають в себе зайвий жир, не травмують шкіру і не залишають на ній ніяких слідів.

2. Відмова від зволожуючих кремів. У жарку пору року відмінним варіантом стануть легкі креми. Однак також варто пам'ятати про крем з SPF, адже це засіб захищає шкіру від зайвої втрати вологи. А як ви зрозуміли, втрата вологи = більше виділення сала.

3. Матуючий крем. Це достатньо легкий за текстурою крем, який має ефект матування, що зменшує вигляд жирної шкіри обличчя.

4. Пудра. Звісно, пудра може замаскувати жирний блиск, але потрібно пам'ятати, що вона заб'є пори і надалі кількість шкірного сала буде більшою.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти