Як кава впливає на зір людини - відповідь вчених

3 грудня 2021, 20:25
У новій науковій роботі канадські дослідники перевірили, як саме кофеїн впливає на обробку якісної зорової інформації відповідними органами людини.
Кава
Як кава впливає на зір людини - відповідь вчених / ua.depositphotos.com

Кофеїн підвищує уважність і точність виявлення рухомих цілей, а також покращує реакцію. Про це повідомляється в статті, яка опублікована в журналі Psychopharmacology.

Вчені Університету Уотерлу (Канада) гострота зору відноситься до здатності людини виявляти і розпізнавати дрібні деталі і може бути виміряна в статичних (нерухомих) або динамічних (рухомих) умовах. Динамічна гострота зору особливо важлива в багатьох повсякденних діях. У новій науковій роботі дослідники перевірили, як саме кофеїн покращує обробку зорової інформації.

У дослідженні взяв участь 21 доброволець. В один день вони приймали капсулу кофеїну (в дозі чотири міліграм на кілограм), а в інший день — капсулу плацебо. За допомогою комп'ютерного тесту, розробленого і затвердженого в університеті Ватерлоо, у кожного учасника були виміряні динамічні навички гостроти зору за годину і через годину після прийому кофеїну.

відео дня

Учасники, які прийняли капсули з кофеїном, показали значно більшу точність і більш високу швидкість при визначенні рухомих цілей малого розміру. Швидкість руху очей і контрастна чутливість, які впливають на динамічну гостроту зору, також були чутливі до споживання кофеїну.

читайте такожЩо станеться з організмом, якщо повністю відмовитися від кави - відповідь дієтолога

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колектив італійських і японських вчених склав топ-3 суперпродуктів, які значним чином покращували роботу головного мозку.

До того вчені пояснили, чим корисний шоколад для здоров'я серця і мозку. Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська розповіла, які продукти покращують пам'ять.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти