Як коптити сало в домашніх умовах: неймовірна хитрість, про яку мало хто здогадується

19 квітня 2023, 17:30
Як коптити сало в домашніх умовах в каструлі - простий рецепт неймовірної смакоти.
сало
Як зробити копчене сало в духовці / Фото ua.depositphotos.com

При приготуванні копченого сала необхідно в першу чергу звертати увагу на чистоту шкірки. Для цього добре промийте шматок і пройдіться ножем, при цьому зскрібаючи все щетинки та інший бруд.

Для початку шматок сала слід відварити в сольовому розчині (до трьох хвилин). Потім сало викладають в спеціальну ємність (судок брати краще металевий), де його засолювати в розчині з часником і спеціями. Зауважимо, що процес соління займає від 5 до 7 днів. Після цього сало слід дістати з ємності і залишити на добу. В результаті продукт буде готовий для копчення.

Як правильно коптити в домашній коптильні

Для копчення сала використовуйте тирсу або тріску з вишні або іншого плодового дерева. Гурмани запевняють, що використання ялівцю надає неповторний аромат. При цьому не слід використовувати занадто багато тріски або тирси. Досить жменьки до 100 г, а сам процес може зайняти 20-30 хвилин, після чого сало доходить до кондиції шляхом високої температури.

відео дня

Як вдома коптити сало

Використовуйте металеву сковороду, виготовлену з алюмінію. На дно слід викласти просочену тріску або тирсу. Невелика кількість води повинна ледь покривати дно каструлі. Це додасть той необхідний жар, необхідні для копчення. Слідкуйте за тим, щоб при копченні не було занадто багато диму. Також слід подбати про хороше провітрюванні приміщення, де відбувається копчення сала.

Увага! При використанні відкритого вогню і тліючої тирси дотримуйтесь максимальної обережності й дотримуйтеся правил пожежної безпеки!

Як правильно коптити сало

При копченні сала слід дотримуватися простих, але дієвих правил. Не варто залишати сало надовго під закритою кришкою коптильні. Періодично (раз в 10 хвилин) піднімайте кришку, щоб дим правильно циркулював. Дотримуйтеся часових рамок при копченні сала - для отримання готового продукту буде достатньо обробки до 1,5 години при температурі в 90 градусів.

Як коптити сало в домашніх умовах в каструлі

Є один секрет, який допоможе краще прокоптити сало – перед початком процедури на шматку зробіть невеликі надрізи. Це допоможе продукту насититися ароматом при копченні. При цьому варто пам'ятати, що після закінчення процесу копчення салу слід дати охолонути, а потім помістити на добу в холодильник, де шматок придбає необхідну форму і структуру. Лише після цього копчене сало варто подавати до столу.

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти