Як не залишитися без волосся: сім типових помилок при митті голови

29 листопада 2022, 15:08
Неправильне миття волосся може привести до їх зневоднення і ламкості, а також є ризик появи захворювань шкіри голови.
Волос
Сім типових помилок при митті голови / pixabay.com

Миття волосся - буденна для кожної людини справа, але не всі знають, що існують деякі плавила в цій простій процедурі.

Неправильне миття волосся може привести до їх зневоднення і ламкості, а також є ризик появи захворювань шкіри голови, розповіли редактори журналу Vogue.

Миємо рідше, менше шампуню

Експерти кажуть, що не можна мити голову шампунем занадто часто. Річ у тім, що це засіб може створити шар рясної піни, який позбавить волосся природних захисних масел. При цьому в публікації вказується, що для чистоти локонів необов'язково використовувати шампунь. Також рекомендується перед прийняттям душу розплутати волосся.

відео дня

Розчісувати волосся потрібно правильно

За словами експертів, розчісувати волосся необхідно від кінчиків до коріння. Така процедура перед душем важлива, адже мокре волосся найбільш схильні до ламкості і випадання.

"Не можна мити волосся гарячою водою. Більш висока температура може відкрити і оголити кутикули вашого волосся, що, в свою чергу, зашкодить ваші пасма і послабить коріння", — вказується в статті.

Експерти радять мити волосся в теплій воді. А Кондиціонер рекомендується втирати рівномірно в коріння локонів. Неправильне нанесення може призвести до зневоднення та виснаження волосся. Причому варто скористатися гребінцем з широкими зубами, щоб позбутися від пухнастості і неслухняності локонів.

Особливо цією порадою варто скористатися власникам кучерявих і хвилястого волосся. Потім необхідно ретельно змити кондиціонер, щоб позбутися від зайвого жиру. Причому зробити це потрібно холодною водою, це дозволить знизити ризик випадіння волосся і зберегти їх чарівний блиск.

Не варто витирати пасма рушником насухо

Річ у тому, що через тертя утворюється зайва пухнастість і сухість волосся. Замість рушника можна використовувати непотрібну футболку, акуратно прикладаючи її до вологих локонів.

До типових помилок відноситься і миття голови занадто великою кількістю шампуню. Обсяг цього засобу і кондиціонера повинен бути розміром з монету. Інакше пасма стануть брудними і жирними, а в результаті тьмяними, сухими і кучерявими. Наостанок експерти порадили дотримуватися тільки одного типу шампуню і кондиціонера, причому ці кошти повинні дійсно підходити типу волосся.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти