Як визначити "людський" вік вашої кішки - 2 простих способи підрахунку

4 березня 2023, 01:36
Точного наукового способу розрахувати співвідношення між котячими роками та віком людини немає, але приблизно визначити цю цифру можна.
1677846019-6079.jpg
Як визначити вік кішки за людськими мірками / Фото pixabay.com

Кішки - одні з найпопулярніших домашніх улюбленців, і багатьом господарям цікаво з'ясувати вік кішки за людськими мірками, щоб зрозуміти, коли улюблениця ще мила дитина, коли - юна дівчина, а коли стала дамою похилого віку. Для цього можна використовувати так званий калькулятор котячих років.

Як визначити "людський" вік вашої кішки

Точного наукового способу розрахувати співвідношення між котячими роками і віком людини немає. За однією з версій, перший рік життя кішки дорівнює 15-ти людським.

Другий рік додає до загальної кількості ще 9 людських років. Тобто 2-річна кішка - це приблизно 24-річна дівчина в повному розквіті сил.

відео дня

Після цього потрібно додавати 4 котячих роки до кожного людського. Тобто, якщо пухнастій улюблениці 6 років, значить її еквівалентний вік в людських роках буде близько 41.

Другий спосіб визначити вік кішки за людськими мірками, це співвіднести його 1:7. Тобто помножити вік тварини на 7, щоб отримати людський аналог. В такому випадку виходить, що однорічне кошеня — це першокласник. Три роки коту за людськими мірками - це 21 в людському варіанті. А кішка після 7 років - це вже доросла людина середніх років.

Котячий і людський вік-таблиця
Котячий і людський вік - таблиця / Фото ukrvet.ua

Скільки живуть кішки

Середня тривалість життя кішки становить від 16 до 18 років, деякі пухнастики живуть і до 20-ти. Є і рекордсмени - найстаріша кішка у світі дожила до 38 років. Вік Крим Пафф із США був підтверджений Книгою рекордів Гіннесса. Таким чином, все залежить від породи, способу життя і здоров'я.

Ситуація з бездомними котами набагато гірша. Оскільки тварини живуть на вулиці, вони погано харчуються, а їхнє життя постійно наражається на небезпеку через собак, машин, хвороби та погодні умови. Вік вуличних котів в середньому становить від 1 до 5 років.

Раніше Главред писав, як визначити вік кота по зубах, очах, кістках і за звичками.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти