Як відіпрати кетчуп від білої футболки: 2 дієві способи з ідеальним результатом

2 серпня 2023, 18:36оновлено 9 серпня 2023, 16:09
Плями від кетчупу потрібно виводити якомога швидше, адже час у цьому разі працює не на нашу користь.
Стирка, пятна
Як відіпрати кетчуп від білої футболки/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Білий одяг – це класика, яку любить носити більшість людей, навіть попри те, що він є не зовсім практичним. Усім приємно прийти у гості або вийти на прогулянку з друзями у білій футболці чи блузці, проте якщо застілля закінчиться з плямами на такому одязі, настрій може бути зіпсований. Особливо складним може бути завдання, якщо доведеться шукати спосіб, як відіпрати кетчуп від білої футболки. Адже такі плями досить швидко лишаються свій слід і мають тенденцію не дуже добре відпиратися.

Главред спробував розібратися, як вивести пляму від кетчупу на білій футболці, щоб від не лишилося ні сліду.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Навіщо додавати лід у каву: 3 рецепти, від яких усі будуть в захваті

відео дня

Чи відпирається кетчуп з білого? Так, але для ідеального результату діяти потрібно дуже швидко. Такий соус має у своєму складі природний барвник інтенсивного кольору, а також жирову основу. Тому якщо у вас з’явилася така пляма на одязі, ні в якому разі не залишайте її "на завтра". Адже день або два затримки можуть спровокувати сильніше закріплення плями, і тоді вивести її, не залишивши сліду, буде дуже важко.

Перед тим, як виводити пляму, потрібно зібрати з поверхні одягу залишки кетчупу, щоб вони не нашкодили ще більше. Але при цьому варто діяти обережно – не можна сильно тиснути на тканину, щоб пляма не в’їлася ще більше.

Після цього варто промити забруднену ділянку під проточною холодною водою. Гаряча вода у цьому випадку може лише нашкодити, адже допоможе плямі ще сильніше закріпитися.

Далі можна скористатися одним із запропонованих способів, як позбутися від такої плями.

1. Перекис водню

Після того, як зберете усі рештки соусу з футболки і промиєте тканину під холодною водою, потрібно замочити річ у воді з миючим засобом, який має відбілюючий ефект, на 20-30 хвилин. Після цього потрібно залити пляму перекисом водню, щоб засіб повністю покривав забруднення, залишити на 30-40 хвилин, а потім змити і випрати звичним способом.

2. Харчова сода

Також потрібно спершу виконати кроки, описані вище – зібрати залишки кетчупу і промити пляму під холодною водою. Далі потрібно розвести у воді невелику кількість соди, щоб вийшла суміш консистенції, як кашка. Нанести цю суміш на пляму, трішки втерти і через 20 хвилин змити. Далі річ випрати з порошком, який має у своєму складі відбілювач.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти