Як оживити зів'ялі кімнатні квіти: допоможе один дешевий препарат

12 лютого 2023, 13:38
Щоб оживити улюблені квіти й дати їм нові сили для розвитку і цвітіння, можна застосувати дешевий засіб, який можна купити в будь-якому квітковому магазині.
Кімнатні рослини
Як застосовувати Циркон для рослин / Фото pixabay.com

Взимку кімнатні рослини, так само як і люди, страждають через нестачу сонячного світла і можуть почати в'янути. Щоб оживити улюблені квіти і дати їм нові сили для розвитку і цвітіння, можна застосувати дешевий засіб, який можна купити в будь-якому квітковому магазині. Вже після першого застосування препарату Циркон зелені улюбленці оживуть.

Що таке Циркон

Циркон - біологічний імуностимулятор, індуктор цвітіння. Виробляється з рослинної сировини - ехінацеї пурпурової.

Циркон малотоксичний для людини, тварин, не небезпечний для риб, корисних комах і бджіл. Крім того, цей препарат не накопичується у ґрунтах, не забруднює ґрунтові та поверхневі води, не фітотоксичний.

відео дня

Циркон потрібно зберігати окремо від харчових продуктів і ліків, в недоступному для дітей місці при температурі не вище +25 градусів.

У разі розшаровування препарат нагрівають до кімнатної температури і струсити.

Чим корисний Циркон для рослин

Циркон зміцнює імунітет квітів, активує всі фізіолого-біохімічні процеси. Ця добавка на клітинному рівні допомагає рослинам розвиватися і відновлюватися в прискореному темпі.

Завдяки Циркону квіти нарощують нові пагони та корінці, менше хворіють і легше переносять стрес.

Якщо обприскувати Цирконом рослини, то препарат стимулюватиме цвітіння.

Цей препарат рекомендується застосовувати для кімнатних рослин, якщо квітка була вражена комахами, шкідниками або в результаті рясного поливу з‘явилася гниль.

Циркон для рослин - як розводити

На 2 літри води знадобляться три краплі засобу або одна ампула речовини на 10 літрів води. Рідину ретельно перемішують, а потім вносять по листу. Додатково можна розпорошити засіб біля коріння.

До речі, Циркон корисний не лише для кімнатних квітів. Засіб підходить для садових і городніх культур. Особливо його люблять помідори, перці, капуста.

Крім того, Циркон використовують для замочування насіння і саджанців перед посадкою. Насіння витримують в розчині не більше 8 годин, а саджанці дерев, чагарників, багаторічників залишають на ніч.

Раніше Главред писав, як легко пересадити кактус і не поранитися об колючки.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти