Як "почистити" печінку в домашніх умовах: чотири варіанти, які підходять кожному

30 грудня 2021, 04:30
Є декілька простих варіантів, які можна застосовувати у домашніх умовах.
Як 'почистити' печінку в домашніх умовах: чотири варіанти, які підходять кожному
Дієтолог розповіла про 4 способи почистити печінку / pixabay, УНІАН

Проводити "чистку" печінки в домашніх умовах можна кожному. При цьому вік, стать і навіть вагітність не є протипоказанням.

Головне питання у тому, щоб підібрати спосіб, який підійде саме вам, впевнена нутриціолог і дієтолог Анна Гоголєва. Про це вона написала у своєму Instagram.

Дієтолог розповіла про чотири варіанти очищення печінки, які підійдуть кожній людині. Цими способами можна користуватися у домашніх умовах.

відео дня

Варіант 1. Правильне пиття

Печінка постійно фільтрує кров і виводить з організму токсини, які накопичуються із продуктів харчування. Тому потрібно вживати достатньо рідини, щоб виводити з організму токсини. За словами дієтолога, йдеться не лише про воду – у цьому процесі може допомогти і гіркий чай.

Варіант 2. Ліпофільна форма очищення

Цей варіант ґрунтується на тому, що до страв потрібно регулярно додавати натуральні рослинні олії. Рослинні жири – це один із найкращих продуктів для детоксикації печінки, зазначає дієтолог. Можна обрати, наприклад, олію розторопші, чорного кмину, кедрову або оливкову, і додавати її в їжу по столовій ложці на день.

Варіант 3. Вживання суперфудів для детоксикації

Для очищення печінки можна вживати екстракти ялиці, куркуми, імбиру, артишоку. Вони збільшують викид жовчі, яка виводить токсини з печінки. При цьому, за словами дієтолога, ялицевий екстракт стимулює регенерацію клітин і сприяє швидкому відновленню печінки, а також знімає запалення та очищує лімфосистему.

Варіант 4. Харчування

Важливу роль грає те, як ви загалом харчуєтеся. Наприклад, бетаїн, який міститься в буряку, прекрасно очищає печінку від токсинів. Якщо ж ви приготуєте салат із буряка, і до нього додасте ложку натуральної оливкової олії, олії розторопші чи кедра, то отримаєте досить потужну чистку печінки. Очистити печінку також допоможуть яблука, селера, часник, розторопша.

Дієтолог наголошує, що найкращий час, щоб проводити очищення печінки – це початок весни і кінець літа. Проте для того, щоб почати піклуватися про своє здоров'я, не варто чекати якоїсь пори року.

Увага: перед тим, як застосовувати будь-які поради і рекомендації, потрібно проконсультуватися зі своїм лікарем.

Раніше повідомлялося, які дві ознаки на шкірі сигналізують про хвору печінку. Печінкова недостатність виникає, коли більша частина печінки пошкоджена.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти