Вчені розповіли, які звички руйнують печінку

13 грудня 2021, 22:38оновлено 14 грудня 2021, 15:28
В кінцевому підсумку, кажуть вчені, для захисту печінки вкрай важливо дотримуватися дієти, максимально виключивши при цьому жирну, смажену їжу і сіль.
Печінка
Вчені розповіли, які звички руйнують печінку / Daniel Zuber /flickr.com/

Вчені нагадали, що печінка фільтрує всю кров в організмі людини. І саме тому її не можна залишати без уваги. На думку експертів, очищення печінки - дуже важливий процес, так як токсини загрожують життю людини. Щоб мати здорову печінку, перш за все, не можна зловживати алкоголем, який веде до цирозу.

Крім того, з обережністю треба користуватися аерозольними балончиками. Щоб уникнути інтоксикації організму печінка фільтрує всі хімічні речовини, в тому числі надійшли в легені. Вчені порадили користуватися розпилювачами тільки в добре провітрюваному приміщенні і використовуючи захисну маску.

Також слід однозначно вивчати хімічний склад речовин, які застосовуються в побуті. Дослідники нагадали про важливість миття фруктів, овочів, зелені. Дослідники кажуть, що потрібно ще здати тест на гепатит С, оскільки вірус здатний повністю вразити печінку. На думку медиків, заразитися ним можна навіть при нанесенні татуювання або пірсингу. Голки повинні бути простерилізовані.

відео дня

В кінцевому підсумку, кажуть вчені, вкрай важливо дотримуватися дієти, максимально виключивши при цьому жирну, смажену їжу і сіль.

читайте такожМедик розповів, як пов'язано вживання фруктів і хвороби печінки

Нагадаємо, раніше дослідники встановили ефективність використання куркуми в усунення очних запалень і при цьому не знайшли ніяких ускладнень.

Група дослідників з Університетського коледжу Лондона довели, що освітлення червоного кольору може поліпшити зір (якщо воно погіршилося з віком).

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти