Як помити кішку без стресу для себе і тварини

22 лютого 2023, 01:33
Дуже часто котячі лазневі процедури закінчуються подряпаними руками господаря та образою його улюблениці. Як же це виправити?

1676970224-6057.jpg
Як правильно помити кішку / Фото ua.depositphotos.com

Кішки не є поціновувачками банних процедур, за чистотою вовни вони відмінно стежать і без мила і мочалки. Але якщо ваша улюблениця сильно забруднилася або якщо ви взяли тварину з вулиці, то помити її все ж таки доведеться. Як же помити кішку без стресу, адже дуже часто лазневі процедури закінчуються подряпаними руками господаря та образою його улюблениці.

Щоб привчити кота до купання, потрібно бути терплячим. Найідеальніший варіант домогтися того, щоб кішка не боялася води, це привчати її з самого дитинства. Якщо момент упущений, потрібно діяти покроково.

відео дня

Для початку встановіть в улюбленій кімнаті вихованця велику ємність з водою, змочіть йому лапи, проведіть вологими руками по шерсті. Якщо кішка починає тікати, не лайте і не примушуйте. Згодом тварина самостійно почне проявляти інтерес до води.

Щоб зацікавити кішку, розмістіть у воді іграшки - улюблениця точно захоче пограти.

Вода, що тече, приваблює котів, тому відкривайте кран на кухні або у ванній кімнаті.

Посадіть кота в порожню ванну або душову кабіну. Коли тварина освоїться, поступово починайте наповнювати ємність теплою водою.

Якщо кішка категорично не хоче сидіти у ванній, покладіть туди ласощі.

Як правильно помити кішку

На дно ванни помістіть пластмасову або дерев'яну дошку та покладіть улюблені іграшки вихованця. Води повинно бути не більше 5-7 см, а її температура - не вище за 38-40°С.

Перед купанням розчешіть шерсть вихованця та віднесіть його у ванну. Однією рукою погладжуйте кота, а другою - поливайте водою від плечей до хвоста. Мордочку та голову краще протерти вологою ганчіркою. Важливо, щоб вода не потрапила у вуха, адже так тварина може захворіти.

Намильте кішку спеціальним шампунем і спіньте. Ретельно змийте засіб кілька разів. Дуже важливо змити весь шампунь, адже коли кішка почне вмиватися сама, то злиже залишки.

Витріть кота рушником і просушіть феном. У жодному разі не можна включати гарячий режим, оскільки є ризик обпекти чутливу шкіру кішки.

Для чищення вух використовуйте ватний тампон, але не ватяні палички.

Чим не можна мити кішку

Кішку миють спеціальним шампунем для тварин, який можна купити у спеціалізованому магазині. Якщо у вас його немає, використовуйте м'який дитячий шампунь.

Не можна використовувати будь-які інші миючі засоби, призначені для людини, оскільки вони можуть щипати очі вашої кішки або дратувати шкіру.

Що буде, якщо не мити домашню кішку

Будь-яка кішка - ідеальний грумер. Величезнау кількість часу вона проводить за вилизуванням. Тому мити кішку регулярно і без необхідності не лише не потрібно, але навіть шкідливо. Справа в тому, що кішки під час грумінгу розподіляють по шерсті секрет шкірних залоз, що надає шерсті блиск, шкірі — захист, а кішці — унікальний для запах.

Коли необхідно купати кішку

  • кішка сильно забруднилася і точно не впорається з очищенням самостійно;
  • кішок безшерстої породи доводиться мити через особливості фізіології. Їхня шкіра виробляє велику кількість секрету шкірних залоз. Якщо сфінкса або петерболда не мити, то в складках буде накопичуватися коричневий сальний секрет;
  • кішку забрали з вулиці або притулку і в її шерсть в'їлися неприємні запахи і бруд;
  • при ожирінні або в літньому віці кішки і коти втрачають здатність ефективно вилизувати себе. Щоб їм допомогти, необов'язково щоразу вдаватися до миття у ванні — досить протерти вихованця дитячими вологими серветками.

Раніше Главред писав, чому кішки бояться води.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти