Чому кішки бояться води та не люблять купатися

21 лютого 2023, 10:56оновлено 21 лютого 2023, 11:32
Не кожен кіт чи кішка ненавидить душ, а деякі породи навіть люблять плавати.
1676969241-3743.jpg
Деякі породи кішок люблять грати з водою і навіть плавати / Фото ua.depositphotos.com

Заведено вважати, що кішка і вода - поняття несумісні. Насправді це не зовсім так. Існують коти, які люблять лазневі процедури, а також такі породи, які не проти поплавати у водоймі. Але більшості мурлик все ж таки не подобається мокнути.

Чому кішки бояться води

Точної відповіді на це запитання не знають навіть експерти, але все ж таки є кілька версій.

Види котячих еволюціонували в посушливому кліматі пустелі. Оскільки їм не доводилося мати справу з річками, озерами і дощами, тому їхнє знайомство з водою не таке близьке. Ось чому кішки бояться води, а собаки - ні.

відео дня

Однією з причин, чому коти не люблять воду, є те, що вони дуже вибагливі щодо своєї шерсті. Вони ретельно вилизують її, а мокра шерсть створює незручності й може довго не висихати.

Крім того, мокра шерсть позбавляє кішку вродженої спритності й швидкості. Мокра кішка стає менш ефективним мисливцем і легшою та вразливішою здобиччю для хижаків.

Має значення і запах. Оскільки у водопровідній воді є хімічні речовини, кішка може відчувати їхній запах. Крім того, при купанні використовуються шампуні, від аромату яких кіт також буде не у захваті.

Кішки боятися купатися ще й тому, що, намокаючи, шерсть втрачає теплоізоляційні властивості, кішка замерзає, а відчувати почуття холоду нікому не подобається. Крім того, падіння температури тіла кота може призвести до переохолодження та проблем зі здоров'ям.

Якщо у вашої кішки був негативний досвід контакту з водою, то, звичайно ж, вона буде її боятися. Наприклад, якщо тварина потрапила під проливний дощ або її купали, застосовуючи силу.

Яка порода котів любить купатися

Існують також кілька порід домашніх кішок, які не проти поплавати. Зокрема, це:

  • мейн-кун;
  • бенгальська кішка;
  • абіссінська кішка.

Рідкісна порода кішок турецький ван навіть отримала прізвисько "кішка, що плаває". Справа в тому, що у неї є природний "гідрокостюмом". Текстура вовни водонепроникна, тому турецький ван може плескатися у воді, скільки йому сподобається.

Раніше Главред писав, чим небезпечні кішки для жінок та чому кішка спить на людині.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти