Як зрозуміти, що в крові зашкалює холестерин - відповідь вчених

20 грудня 2021, 03:50
Для того, щоб уникнути ускладнень, які пов'язані з високим рівнем холестерину, варто прислухатися до рекомендацій лікарів, кажуть британські вчені.
Холестерин
Як зрозуміти, що в крові зашкалює холестерин - відповідь вчених / Andrew Wiseman / flickr.com

Поява плям на пальцях ніг або зміна кольору на деяких ділянках цих кінцівок можуть свідчити про те, що у крові людини критичний рівень холестерину. Про це повідомляє британський портал Daily Express.

Як правило кажуть дослідники, найнебезпечнішим холестериновим знаком є поява пурпурних плям на ногах. Такі ускладнення характерні в разі, якщо в крові є емболи, які сприяють звуженню або навіть закупорці судин.

У статті також наголошується, що діагностувати появу таких плям іноді буває важко, проте лікарі рекомендують звертати увагу на перші ознаки, які свідчать про виникнення ембола ‒ до таких симптомів відносять втому, лихоманку, різку втрату ваги або апетиту, а також болі в м'язах.

відео дня

Для того, щоб уникнути ускладнень, які пов'язані з високим рівнем холестерину, варто прислухатися до рекомендацій лікарів і намагатися вести активний спосіб життя, а також віддавати перевагу тим продуктам, які містять ненасичені жири.

читайте такожЯк жити довше: названий теплий напій для зниження ризику раку, рівня холестерину і довголіття

Нагадаємо, раніше дослідники встановили ефективність використання куркуми в усунення очних запалень і при цьому не знайшли ніяких ускладнень.

Група дослідників з Університетського коледжу Лондона довели, що освітлення червоного кольору може поліпшити зір (якщо воно погіршилося з віком).

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти