Як посмажити баклажани з хрусткою скоринкою та без гіркоти: бомбічний трюк

15 липня 2023, 16:48оновлено 16 липня 2023, 15:17
2228
Досить часто буває, що після обсмажування баклажани виходять трохи гіркуватими. Із цією прикрою проблемою можна легко впоратись.
баклажаны
Як правильно смажити баклажани / Колаж: Главред, фото: instagram/dobrodartm, instagram/li_li2358

Мабуть, ніхто не зможе відмовитись від смажених баклажанів із хрусткою скоринкою. Після приготування цей овоч має неповторний смак, який чудово доповнює різноманітні салати. Ба більше, баклажани можуть стати смачною начинкою для ролів і сандвічів. Окрім незабутнього смаку, баклажани також приносять велику користь нашому організму. Вони багаті на антиоксиданти, вітаміни та мінерали, які підтримують наш імунітет. Баклажани також містять важливу клітковину, яка сприяє нормалізації травлення та підтримує здоров'я серця. Главред розповідає, як правильно смажити баклажани.

Досить часто буває, що після обсмажування баклажани виходять трохи гіркуватими. Із цією прикрою проблемою можна легко впоратись, адже є дуже простий трюк, за допомогою якого баклажани не будуть гірчити після приготування. А якщо ви хочете дізнатися щось цікаве про кабачки, то пропонуємо вам прочитати наш матеріал: Чи можна їсти кабачки в сирому вигляді: несподівана відповідь здивує наповал.

Як прибрати гіркоту з баклажанів перед смаженням: покрокова інструкція

Для початку овочі потрібно гарненько вимити та нарізати. В залежності від рецепту, баклажани можна нарізати кубиками, кружечками чи слайсами.

відео дня

Після цього баклажани потрібно покласти у велику миску та посипати сіллю. Далі треба гарненько перемішати баклажани та залишити на 30-40 хвилин. За цей час із баклажанів виділиться сік, разом з яким вийде і гіркота.

Наостанок баклажани потрібно добре промити у холодній воді та обсушити за допомогою паперових рушників. Тепер баклажани готові до приготування.

Як зробити так, щоб баклажани не вбирали олію

Під час обсмажування баклажанів господині часто стикаються з поширеною проблемою – овоч вбирає дуже багато соняшникової олії. У результаті, після приготування страва стає дуже калорійною. Вирішити цю проблему допоможе старий бабусин секрет.

Щоб баклажани вийшли менш калорійними, потрібно перед обсмажуванням полити їх невеликою кількістю соняшникової олії. Після цього баклажани можна обсмажувати на сухій сковороді. У результаті баклажани не будуть плавати в олії. Також можете не хвилюватися щодо того, що вони можуть підгоріти.

Як смажити баклажани з часником і помідорами

Найкраще баклажани смакують з часниковим соусом та помідорами, тому цією стравою обов'язково потрібно пригостити своїх рідних та друзів.

Після того, як ми нарізали баклажани, позбавили їх від гіркоти та полили їх соняшниковою олією, можемо приступати до обсмажування. Кладемо кружальця на розігріту сковороду та обсмажуємо на середньому вогні приблизно 3-4 хвилини кожну сторону.

Тепер потрібно приготувати часниковий соус. Для початку пропускаємо часник через часничницю. Далі у невеличкій ємності змішуємо майонез (або сметану) з подрібненим часником. Можна додати трохи солі.

Викладаємо обсмажені баклажани на тарілку та намазуємо кожен шматочок часниковим соусом. Поверх соусу кладемо нарізані кружечками помідори.

Наприкінці посипаємо баклажани з часником і помідорами подрібненою зеленню кропу. Смачного!

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти