Як правильно зберігати продукти в квартирі - "продовжуємо життя" овочам

25 листопада 2021, 05:58
Корисні рекомендації дозволять не тільки заощадити вам гроші, але і зберегти здоров'я.
Продукт
Як правильно зберігати продукти в квартирі / pixabay

З настанням холодом все більше українців замислюються про збереження свіжості продуктів у домашніх умовах.

Главред зібрав цінні поради, які допоможуть "продовжити життя" овочам.

Помідор слід зберігати немитими при кімнатній температурі. Низькі температури вбивають смак і аромат, помідори набувають неприємну борошнисту структуру.

відео дня

Баклажани не слід зберігати довго - краще вжити протягом пари-трійки днів. Зберігати баклажани слід в темному прохолодному місці.

Спаржу потрібно покласти в холодильник, обернувши вологою серветкою стебла. Якщо залишити її в холодній воді або обернути вологою серветкою, спаржа навіть буде рости один або два дні.

Гриби покладіть в сухе прохолодне місце, а мити їх потрібно безпосередньо перед використанням.

Картоплю краще помістити в темне прохолодне місце з хорошою вентиляцією - підвалах або гаражах. Річ у тому, що при низьких температурах крохмаль перетворюється в цукор - як наслідок, що зберігається в холодильнику картопля стане солодким. Крім того, в темному місці картопля не буде проростати.

читайте такожЯк правильно зберігати продукти в холодильнику і тримати його в чистотіМорква можна зберігати в холодильнику в поліетиленовому пакеті, трохи збризнувши водою і зав'язавши пакет так, щоб в ньому залишилося повітря. Чистити моркву слід безпосередньо перед використанням. Велика кількість моркви можна зберігати в дерев'яному ящику, пересипаної піском або тирсою.

Капусту, цвітну капусту і броколі можна зберігати в холодильнику або в темному прохолодному місці.

Огірки та кабачки непогано збережуться в холодильнику, але найкраще покласти їх в темне місце. Максимальний термін зберігання - не більше тижня.

Перець краще зберігати немитими, інакше вони почнуть пліснявіти. Зберігати можна в холодильнику в контейнері для овочів, а ось використовувати поліетиленові пакети краще не варто.

Часник добре зберігається в темному прохолодному місці або холодильнику.

читайте такожВ Україні до Нового року злетять ціни на багато продуктів: що подорожчаєЦибулю слід розмістити в сухому темному місці, при температурі 18-20 градусів тепла. Цікаво, що солодкі сорти менш схильні до псування, ніж їх гіркі побратими.

Раніше ми розповідали, що вживання більшої кількості фруктів, овочів, цільнозернових, бобових, горіхів і насіння при скороченні м'яса і рафінованих вуглеводів, здатні не тільки поліпшити якість життя, але і продовжити її.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти