Як правильно пити цикорій з молоком: приголомшливі відомості про незвичайний напій

3 серпня 2023, 16:06оновлено 4 серпня 2023, 12:04
Людям, які давно п'ють каву, ймовірно, доводилося чують питання "Чи можна пити розчинний цикорій з молоком?". Спробуємо детально на нього відповісти.
Цикорій
Цикорій може бути і смажений мелений, і в форматі рідкого екстракту / колаж Главред, фото Instagram.com/jazzkitchencoastalgrill/ryzesuperfoods/

Як правильно пити цикорій з молоком ‒ така тема не дуже проста, як здається на перший погляд.

Як правильно пити цикорій

Все залежить безпосередньо від обраного варіанту. Цикорій може бути і смажений мелений, і в форматі рідкого екстракту, і розчинний (в порошку або гранулах).

Якщо ви хочете щільніше розібратися в темі напоїв, то читайте наш матеріал: "Пити каву з молоком або без: відповідь про популярний напій здивує".

відео дня

Смажений мелений підходить для заварювання в кавоварці, френч-пресі або в турці. Рідкий екстракт зазвичай використовують для приготування страв і соусів, надаючи їм характерний, злегка солодкуватий смак, або для приготування напоїв, розбавляючи його гарячою або холодною водою. У розчинному цикорії задоволене високий вміст інуліну. Також відомо, що такий напій добре поєднується з прянощами, молоком або вершками.

Розчинний цикорій високої якості за смаковими характеристиками перевершує більшість сортів дешевого розчинної кави і при цьому не містить кофеїну.

Цикорій з молоком: користь і шкода

Цикорій з молоком рекомендується пити людям, які сидять на дієті. Адже такий напій має невеликий обсяг калорій і багатий вітамінний склад. У ньому містяться тритерпени - речовини, які сприяють поліпшенню обмінних процесів, метаболізму. А це, в свою чергу, викликає спалювання калорій і розщеплення жиру.

Корисний напій і жінкам категорії "50+". В даний період організм зазнає безліч змін, які виливаються в апатію, нездужання, зміну настрою, необгрунтовану агресію. Завдяки щоденному вживанню цикорій з молоком подібні стани зникають.

Крім того, напій можна вживати для підвищення пружності шкіри, додання їй здорового зовнішнього вигляду. Цикорій застосовують і в косметичних цілях, включаючи в ополіскувачі для волосся, шампунь, креми для обличчя. Цикорій з молоком допомагає відновити здоров'я нігтьових пластин.

Але цикорій цілком здатний завдати і шкоди організму - особливо, якщо нехтувати протипоказаннями.

Цикорій

Серед можливих побічних ефектів:

  • алергічна реакція на шкірі у вигляді висипу, гіперемії, зудить синдрому, печіння;
  • діарея;
  • залізодефіцитна анемія;
  • загострення виразкової хвороби шлунка і 12-палої кишки;
  • порушення дихальної функції при розвитку астми або бронхіту.

У деяких випадках напій провокує внутрішні кровотечі.

Чи можна пити цикорій на ніч

Оскільки напій з цикорію не містить кофеїну, його можна вживати на ніч. Він не стимулює центральну нервову систему і не шкодить сну. Крім цього, за рахунок зниження артеріального тиску, напій здатний надавати розслабляючий ефект, допомагаючи заснути швидше.

Вас можуть зацікавити такі тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти