Пити каву з молоком або без: відповідь про популярний напій дуже здивує

26 липня 2023, 18:25
Як краще пити каву з молоком або без ‒ кавоманів по всьому світу це питання давно турбує. Главред вирішив, нарешті, з ним розібратися.
Кава з молоком
Кава з молоком - дуже популярний напій / Instagram.com/themilkartist/saturday.cafe/

Яку каву краще пити з молоком або без ‒ питання непросте. З подковыркой, що називається. Нижче ми спробуємо детально на нього відповісти.

Вже давно (і не нам помічено) що чорна кава і кава з молоком діють на тіло по-різному — коли їх змішують в одній чашці, то молоко і кавові гранули не можуть взаємодіяти однаково. Саме тому кава засвоюється організмом не так швидко і діє не так різко.

Чому треба пити каву з молоком

1. Якщо потрібно набрати трохи ваги

відео дня

У чашці чорної кави міститься 4,7 калорії — кількість, практично нешкідливе для фігури. Для порівняння, в чашці кави з молоком і цукром калорій не менше 50. Висновок очевидний - якщо ви на дієті, пийте чорну каву. І навпаки, споживання латте або капучіно, особливо з цукром, якщо ходите додати до тіла пару кілограм.

2. Кава з молоком корисніше у вечірній час

Чорна кава підвищує енергійність і розумову діяльність — оскільки в ньому немає молока або вершків, які пом'якшували б ефект. Тому, якщо любите пити каву вечорами, то ризикуєте заробити безсоння. Виправити цю проблему можна за допомогою невеликої порції молока в каві (близько 50 грамів) — таким чином ви зможете і насолодитися улюбленим напоєм, і забезпечити собі спокійний здоровий сон. Для тих, хто вже погано спить вночі, медики рекомендують взагалі виключити каву після заходу сонця.

3. Кава з молоком для тих, хто страждає від підвищеної кислотності

В такому випадку чорна кава не рекомендується — він підвищує і без того високий рівень pH. Кава з молоком діє м'якше. Крім того, якщо ви страждає від підвищеної кислотності, не забувайте пити багато води і додайте з раціону продукти, в яких багато води, наприклад такі як огірки.

4. Молоко в каві знижує небезпеку для шлунка

Загальновідомо, що дуже гаряча кава може призвести до термічних опіків чутливих тканин стравоходу, що згодом призводить до розвитку злоякісної пухлини. Якщо додати в каву молоко, це знизить загальну температуру напою, і ваш шлунок буде поза небезпекою.

5. Кава з молоком корисна для кісток

Чорна кава має один неприємний побічний ефект - він заважає засвоєнню деяких елементом, зокрема кальцію. Додавання молока до кави допомагає компенсувати втрату кальцію.

Кава з молоком

Чому не можна пити каву з молоком

1. Молоко блокує кофеїн

Молоко дійсно знижує кількість споживаного кофеїну, тому пити його для підвищення тиску безглуздо. Молоко заважає кофеїну надати судинорозширювальну дію. Також молоко завадить кофеїну підбадьорити вас. Воно є природним аналогом легкого снодійного, тому, навпаки, може викликати сонливість. У будні дні варто віддавати перевагу чорній каві, а вже у вихідні можна побалувати себе його варіаціями.

2. Кава з молоком при схудненні не допоможе

Кава з молоком викликає більшу залежність, ніж при вживанні чорної кави. Крім того, в такому вигляді напій вже не сприятиме прискоренню обміну речовин. Для того, щоб схуднути до літа, краще вибирати чорну каву, але також потрібно знати міру – крім корисної властивості щодо прискорення обміну речовин, кава "сушить" організм, знижуючи рівень води.

3. Чи може кава з молоком замінити сніданок

Замінювати чашкою кави з молоком ранковий прийом їжі категорично не можна. Кава, випита натщесерце, стимулює вироблення шлункового соку, подразнює слизову і сприяє розвитку гастриту. Особливо небезпечна така звичка при сечокам'яній хворобі, неполадки з підшлунковою залозою, підвищеному тиску. Але і для здорової людини Заміна аж ніяк не рівнозначна: сніданок повинен бути збалансований за вмістом білків, які є будівельним матеріалом для клітин, жирів, що живлять мозок, і повільних вуглеводів, що заряджають енергією. У чашці кави, з молоком або без, такого балансу немає.

Як правильно пити каву з молоком

Заварюючи каву, багато кавомани відразу наливають туди холодне молоко або вершки, ледь діставши судини з ними з холодильника. Однак смак готової кави дуже відрізняється від того, який, наприклад, подають в кав'ярнях – він стає досить водянистим.

Тому-то фахівці пропонують - заваривши каву, потрібно дати йому кілька хвилин для того, щоб він настоявся і в ньому з'єдналися всі компоненти. І лише потім слід наливати молоко з вершками (в тому числі і в підігрітому стані. Таким чином кава з молоком і буде мати приємний, так би мовити, вершковий смак.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти