Як правильно пити воду з лимоном і імбиром: дивовижні властивості напою

7 липня 2023, 16:10оновлено 8 липня 2023, 11:19
Серед літніх прохолодних напоїв вода з імбиром і лимоном займає особливе місце. Главред розповідає, чи можна пити воду з лимоном і імбиром кожен день.
Лимон, імбир, вода
Вода з імбиром допомагає зміцненню імунітету / instagram.com/gavali_uzbekistan/simferopolchs/mood.decor.uzh/

Чи можна пити імбирну воду кожен день ‒ про це питання бажано поговорити якомога детальніше. Оскільки така суміш не найпростіша для засвоєння організмом.

Як правильно пити воду з лимоном і імбиром

Через високий вміст вітаміну З і до, ефірних масел, цинку і калію вода з імбиром добре допомагає зміцнити імунітет і подолати прояви ГРВІ. Крім того, він активно використовується в програмах здорового зниження ваги. Якщо пити такий напій невеликими ковточками протягом дня, то через підвищення кислотності в кишківнику відбувається вивільнення зайвої рідини з клітин і міжклітинного простору. А потім, така рідина виходить і вимиває разом з собою накопичилися солі. Напій нормалізує обмін речовин, м'яко "прочищає" запори і прибирає набряклість.

Якщо ви хочете якомога більше дізнатися про напої, рекомендуємо прочитати наш матеріал: "Навіщо п'ють зелений чай з лимоном: приголомшливі факти про простий напій".

відео дня

Імбирна вода протипоказання

Як і будь-який напій, який допомагає налагодити травлення, у великих кількостях вода з імбиром здатний йому і нашкодити. Не рекомендується вживати суміш людям, які страждають від хронічних шлунково-кишкових захворювань (гастритом, виразкою шлунка, хворобами підшлункової залози). І тільки у виняткових випадках ‒ в сухому вигляді в якості приправи до страви (але лише після консультації з гастроентерологом).

Крім того, вода з імбиром протипоказана жінкам на пізніх термінах вагітності, матерям, які практикують грудне годування, маленьким дітям до трьох років, а також людям із захворюваннями серцево-судинної системи або нирок, з харчовою алергією та індивідуальною непереносністю.

Потім ‒ якщо людина приймає ліки, які розріджують кров, від імбиру також варто відмовитися-він може помітно посилити ефект препарату, оскільки володіє схожим властивістю.

Лимон, імбир, вода
На літр води потрібно брати не менше 50 грамів імбиру / instagram.com/gavali_uzbekistan/simferopolchs/mood.decor.uzh/

Який імбир потрібно брати

Найкорисніше брати і вживати свіжі коріння імбиру. При цьому важливо, щоб імбир був свіжим. Це означає, що коренеплід не повинен мати цвілевих плям або бути надмірно зморщеним і сухим. Скільки потрібно імбиру на 1 літр води – відповідь проста. Доза повинна бути в районі 50 грамів свіжого імбиру в день.

Далі за ступенем корисності для організму йде маринований імбир. У такому вигляді він зберігає більшість вітамінів і елементів і також добре підходить як засіб народної медицини. Головна умова - в маринованому імбирі не повинно бути наявність величезної кількості барвників, підсолоджувачів і ароматизаторів.

І, в кінцевому підсумку, імбир у вигляді сухих спецій добре використовувати в кулінарії. А корисні його властивості зберігаються найдовше - тому, якщо людина планує їсти його потроху і зберігати більше тижня, то краще за все віддати перевагу саме такому формату імбиру.

Інші тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти