Як правильно доглядати за обличчям восени та взимку - поради косметологів

16 листопада 2021, 02:11
В осінньо-зимовий період доведеться провести ревізію косметички, оскільки "літній" крем для обличчя не лише не спрацює взимку, але і може завдати шкоди шкірі.
жінка, обличчя
Восени і взимку літні креми для обличчя можуть завдати шкоди шкірі / womenstalk.ru

З приходом холодної пори року креми, маски і сироватки, які рятували шкіру влітку, можуть нашкодити. Експерти радять провести ревізію косметички, щоби зберегти шкіру красивою і здоровою. Крім того, варто звернути увагу на деякі процедури, які слід проводити виключно в осінньо-зимовий період.

Яким повинен бути "зимовий" крем для обличчя

Природний захист шкіри називається гідроліпідною мантією (гідро - вода, ліпід - жир). Взимку цього жиру повинно бути трохи більше, але шкіра не встигає так швидко перелаштуватися, тому шкірі потрібно трохи допомогти, передає ТСН. Тиждень.

Таким чином, в холодну пору року експерти радять вибирати щільніший крем для обличчя. Але зволожуючий крем, яким ви користувалися влітку, не поспішайте ховати. Через опалювальний сезон й сидіння за комп'ютерами шкіра дуже сохне, тому зволоження має бути. Однак взимку зволожувати шкіру краще на ніч. А ось вранці виберіть крем з великою кількістю ліпідів. Спочатку нанесіть його, а другим шаром не забудьте нанести крем з SPF-захистом.

Якщо шкіра лущиться, то зверніть увагу, як ви вмиваєтеся і витираєте шкіру. Косметологи радять просушити обличчя серветками так, щоби не залишилося вологи. Саме ця волога і є причиною того, що шкіра може лущитися. До слова, ці правила по догляду за шкірою стосуються не лише жінок, але і чоловіків.

Які процедури для обличчя можна робити в осінньо-зимовий сезон

З настанням осені у косметологів починається активна робота: приходять пацієнтки на ін'єкції ботулотоксину, біоревіталізацію, мезотерапію, плазмоліфтінг, пілінги тощо.

До слова, пілінги - це процедура лише осінньо-зимового періоду, тому що вона має травмуючий ефект. Через взаємодію із сонцем може виникнути постзапальна пігментація, а обличчя може змінити свій колір.

Більшість дерматологів і косметологів саме на осінь переносять чимало апаратних методик і противікових процедур, наприклад ін'єкції від зморшок.

І окрема проблема - це видалення новоутворень на шкірі. Їх також треба видаляти саме восени. При цьому важливо, щоби процедури з видалення проводилися в клініках і обов'язково лікарем-дерматологом.

Як повідомляв Главред, раніше експерти пояснили, чому випадає волосся і що робити в домашніх умовах.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти