Як приготувати фантастичний печінковий паштет: шалені секрети, які приведуть у захват

15 квітня 2023, 16:49
Главред відповідає на поширені запитання, які виникають під час приготування печінкового паштету.
паштет
Як приготувати паштет? / скріншот YouTube

Печінковий паштет – чудова закуска до столу, яка усіх захоплює своїм ніжним смаком. У магазинах та супермаркетах є величезний вибір паштетів на будь-який смак. Проте, погодьтеся, найкраще смакує домашній паштет, приготовлений власноруч. До того ж готувати його дуже просто. Варто лише знати деякі прості секрети, які допоможуть зробити смак страви феєричним. Главред відповідає на поширені запитання, які виникають під час приготування печінкового паштету.

Яка печінка підходить для паштету?

Для приготування смачного печінкового паштету найкраще підійде куряча, свиняча, яловича, гусяча чи качина печінка. А ось кролячу чи індичу печінку використовують для приготування паштету набагато рідше.

Як підготувати печінку для паштету?

Перед тим як готувати паштет, печінку потрібно обробити. А саме, з неї потрібно зняти плівки. Також ретельно перегляньте печінку на наявність судин, кров'яних згустків та жовчних протоків та обов'язково видаліть їх за допомогою гострого ножа. У іншому випадку печінка буде гірчити, у зв'язку з чим смак страви буде зіпсованим.

відео дня

До речі, якщо ви хочете, щоб печінковий паштет був дуже ніжним, то потрібно замочити печінку в молоці або вершках. Просто залийте попередньо очищену печінку молоком або вершками та поставте її у холодильник на 3-4 години. За цей час молоко (або вершки) вбере у себе всю гіркоту з печінки. Після такого вимочування печінка просто танутиме в роті.

Печінку для паштету варити чи смажити?

Багато господинь задаються питанням, як краще термічно обробити печінку для паштету. Тут усе залежить суто від ваших уподобань, адже печінку можна варити, смажити чи тушкувати. Якщо ви вирішили варити печінку, то можете її порізати на шматочки, зекономивши таким чином час на її термічну обробку. У такому випадку печінка буде готовою вже за 10-15 хвилин.

Також можете посмажити печінку чи протушкувати з додаванням різноманітних спецій. Тоді печінка просочиться фантастичним ароматом і набуде насиченого та ніжного смаку.

Які спеції найкраще підходять для печінкового паштету?

Досвідчені господині, окрім солі та перцю, додають до печінкового паштету мускатний горіх, лавровий лист, розмарин та тмин. Окрім того, печінковий паштет буде дуже смачним та ароматним, якщо додати до нього вино, коньяк чи херес.

Що ще можна додати до печінкового паштету?

Щоб ваш авторський печінковий паштет здивував усіх своїм чудовим смаком, можете додати до нього деякі інші інгредієнти, які добре компонуються з печінкою. А саме: вершки та вершкове масло, яєчні жовтки, попередньо обсмажена цибуля з морквою, гриби, зелень, чорнослив або волоські горіхи.

Як зберігати паштет з курячої печінки?

Коли ви вже приготували паштет, то його потрібно скласти в формочку та залити шаром розтопленого вершкового масла. Це потрібно для того, щоб готовий паштет не завітрився. Окрім того, паштет можна покласти на харчову плівку та сформувати з нього рулетик. Зауважте, що страва буде ще смачнішою, якщо шари паштету чередувати зі шматочками вершкового масла. Після цього паштет потрібно покласти до холодильника.

Скільки зберігається домашній паштет?

Домашній паштет зберігається дуже мало – 3-5 днів. Тому відразу готувати багато паштету немає сенсу.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти