Як приготувати корисний салат Олів'є на Новий рік 2022 - поради дієтолога

23 грудня 2021, 01:42
Традиційний новорічний салат Олів'є можна зробити більш здоровим, якщо додати в нього корисні продукти. Оксана Скиталінська розкрила всі нюанси.
Салат Олів'є
Салат Олів'є краще готувати з м'ясом, а не з ковбасою / Фото ua.depositphotos.com

Салат Олів'є - традиційна страва на святковому столі, зокрема і на Новий Рік 2022. Якщо їсти цей салат один раз на рік, то особливої шкоди для здоров'я не буде, але навіть в цьому випадку салат можна зробити більш здоровим, якщо додати в нього корисні продукти.

Лікар-дієтолог, фахівець медицини антистаріння, засновник Dr. Skytalinska Academy Оксана Скиталінська розповіла в комменарії Главреду, як приготувати корисний салат Олів'є.

Передусім дієтолог радить замінити ковбасу в Олів'є на м'ясо - відварну курячу грудку, стегно або індичку.

"Якщо вам дуже хочеться Олів'є саме з ковбасою, то ретельно вибирайте її, уважно читайте склад. Віддавайте перевагу тій ковбасі, де буде максимальний відсоток м'яса. Адже у складі дешевих ковбас дуже незначний відсоток м'яса, натомість багато солі, вуглеводів, речовин, що забезпечують звичну консистенцію ковбаси", - зазначила фахівець.

"Також там містяться імітатори, замінники м'яса. Нам здається, що ми їмо ковбасу, але насправді ми їмо зовсім інше, в результаті в організмі відбуваються такі процеси, які точно не корисні", - зазначила фахівець.

"Тож, якщо хочеться ковбаси в салаті, витратьте трохи більше грошей і купіть якіснішу ковбасу, нехай її краще буде менше", - додала вона.

Скиталінська порадила класти в Олів'є менше картоплі, але більше яєць і м'яса.

"Тому що білок в поєднанні з жиром дає дуже швидке насичення, тож такого салату багато не з'їсте", - пояснила дієтолог.

Також в Олів'є можна додати продукти багаті клітковиною - варену моркву і квашені огірки.

"Краще брати саме квашені огірки, а не мариновані, де багато оцту. Хоча оцет не такий вже страшний, але квашені продукти поліпшать засвоєння Олів'є", - резюмувала експерт.

Як повідомляв Главред, раніше Оксана Скиталінська розповіла, чим замінити майонез в салатах Олів'є і Оселедець під шубою та чи варто це робити.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти