Урожай буде величезним: як приготувати стимулятор росту рослин у домашніх умовах

15 лютого 2022, 08:09
Щоби швидко отримати хороший урожай, можна використовувати стимулятор росту рослин. Його можна приготувати вдома, з простих інгредієнтів і без особливих зусиль.
Урожай буде величезним: як приготувати стимулятор росту рослин у домашніх умовах
Стимулятор росту можна приготувати самостійно в домашніх умовах / Колаж pixabay.com

Будь-який садівник час від часу користується різними стимуляторами росту рослин, адже деякі з них настільки примхливі й вибагливі, що без добавок відмовляються рости. Безумовно, в будь-якому спеціалізованому магазині можна купити стимулятор росту, але іноді виникають сумніви: а чи так вже вони корисні для рослини? Якщо мова йде про врожай, то чи не буде шкоди для здоров'я людини? В цьому випадку краще приготувати стимулятор росту рослин своїми руками. Тим більше що це дуже просто і знадобляться найдоступніші інгредієнти.

Як приготувати екологічно чистий стимулятор росту для рослин

Перший спосіб. Столову ложку соку алое додайте в 250 мл теплої води і перемішайте. Щільно закрийте кришкою і поставте в темне місце на тиждень. Потім додайте стільки кип'яченої води, щоби вийшло 5 л розчину. Замочіть в цій настоянці цибулини на 1-12 годин, а живці - на 4-6 годин. Перед посадкою цибулини і живці мити не потрібно.

Другий спосіб. Знадобиться половина чайної ложки меду і півлітра теплої води. У цьому розчині також замочіть цибулини на 12 годин, а живці - на 4-6 годин.

Третій спосіб. Перекрутіть листя алое в блендері. Залийте водою так, щоби вона покривала листя і настоюйте впродовж 13 годин.

Перед посадкою потрібно замочити насіння в цьому настої на 12 годин, потім дістати і просушити. Після такої процедури насіння проросте дуже швидко, а плоди будуть великими і смачними.

Стимулятор росту рослин з яєчних білків

Цей рецепт стимулятора росту підійде для кімнатних рослин. Щоб його приготувати, потрібно розмішати 2 яєчних білка в 200 мл теплої води і дати їм настоятися протягом тижня.

Потім настій потрібно розвести водою в співвідношенні 1:10 і полити рослини. Після такої підгодівлі квіти буквально оживуть.

Варто зазначити, що запах від яєчного настою буде не дуже приємним, тому краще готувати засіб в добре провітрюваному приміщенні.

Раніше Главред писав, що кориця - це хороше добриво для кімнатних квітів і рослин в саду та городі. Ця спеція працює як природний укорінювач, стимулює зростання, бореться зі шкідниками і хворобами.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти