Як різати м'ясо на шашлик – вздовж чи поперек волокон: цю помилку роблять навіть досвідчені кухарі

6 травня 2023, 00:02
Главред розповідає про усі нюанси нарізки м'яса на шашлик, щоб готова страва була соковитою та дуже смачною.
мясо, шашлык
Як правильно нарізати м'ясо для шашлику / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

З приходом весни багато людей мають величезне бажання поїхати на природу та провести час з друзями та близькими. І найкращим приводом для такої зустрічі звісно ж є шашлик. Здавалося б, що шашлик – це дуже проста страва, проте кожен кулінар має свої секрети та фішки під час її приготування. Єдина умова, якої всі дотримуються, – шашлик обов'язково має бути м'яким та ніжним. І цей нюанс також залежить від правильної нарізки м'яса. Главред розповідає про усі нюанси нарізки м'яса на шашлик, щоб готова страва була соковитою та дуже смачною.

Чи треба мити м'ясо на шашлик?

Думки щодо миття м'яса на шашлик розходяться. Одні кухарі кажуть, що його обов'язково потрібно мити, а інші запевняють, що в цьому немає ніякої потреби, адже воно все одно проходитиме термічну обробку. Проте більшість кулінарів все-таки схиляються до думки, що м'ясо на шашлик потрібно мити. Особливо це стосується тієї продукції, яка була куплена на ринку. Тому краще не нехтувати правилами гігієни та промити його у теплій воді. Після цього м'ясо потрібно покласти на паперові серветки, аби вони увібрали зайву вологу.

Як правильно нарізати м'ясо для шашлику: обираємо правильний ніж

Запорукою якісної нарізки м'яса для шашлику є вибір правильного ножа. Якщо ніж не надто гострий, то шашлик, вважай, буде зіпсованим. Окрім того, ніж має бути широким, а його довжина повинна складати не менше аніж 20 см. Також важливо, щоб ніж був гладким і на ньому не було ніяких зубців, оскільки вони можуть пошкодити волокна.

відео дня

Нарізка м'яса на шашлик: прибираємо усі жилки

Перед нарізкою м'ясо потрібно підготувати. Добре огляньте шматок, аби на ньому не було ніяких плівок та жилок. Якщо ви приберете із м'яса усі зайві елементи, то готову страву буде набагато зручніше їсти. До того ж, особливу увагу слід приділити великим шматкам жиру. Їх потрібно також відрізати, оскільки у процесі приготування жир може підгоріти.

Як різати м'ясо на шашлик – вздовж чи поперек волокон?

Коли м'ясо підготували, можна розпочинати його нарізку. І тут у багатьох кулінарів постає питання: м'ясо різати вздовж чи поперек волокон? Відповідь на це питання дуже проста – м'ясо потрібно різати лише поперек волокон. Саме від цього залежить м'якість майбутнього шашлику, адже якщо ми перерізаємо волокна, то вони втрачають свою жорсткість. Особливо це стосується шашлику із м'яса яловичини. Ваш шашлик ніколи не буде "резиновим", якщо ви різатимете його поперек волокон. А друзі будуть у захваті, адже готову страву буде набагато легше пережовувати.

Якого розміру має бути м'ясо для шашлику?

Зазвичай кулінари дотримуються простого правила під час нарізки м'яса на шашлик. За розміром воно має бути приблизно як куряче яйце або сірникова коробка. Саме тому оптимальним варіантом нарізки м'яса на шашлик є кубики 4х4 см. Нарізаючи м'ясо на шашлик, стежте уважно за тим, щоб шматочки були однакового розміру. У такому випадку шашлик рівномірно приготується, а окремі шматочки не будуть занадто сухими або навпаки сирими всередині.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти