Як зробити найсмачніші рибні котлети: трюки, які приведуть у невимовний захват

26 червня 2023, 17:20оновлено 27 червня 2023, 16:13
1549
Главред розповідає про тонкощі приготування рибних котлет, аби всі були у захваті від цієї страви.
Як зробити найсмачніші рибні котлети: трюки, які приведуть у невимовний захват
Що додати в рибні котлети, щоб вони не гірчили? / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Мабуть, більшість українців полюбляють поласувати смачними та ситними рибними котлетами, адже їхній ніжний смак та хрустка скоринка просто зачаровують. Окрім того, рибні котлети ще й славляться своєю користю для організму, адже риба є важливим джерелом білка та ненасичених жирних кислот. Сьогодні Главред розповість про тонкощі приготування рибних котлет, аби всі були у захваті від цієї страви. А якщо у вас вдома є печінка, то пропонуємо вам прочитати наш матеріал: Котлети з печінки будуть пишними та ніжними: шалені трюки, які приведуть у захват.

Яка риба краще підходить для рибних котлет

Для приготування рибних котлет підходить як річкова, так і морська риба. Тому можете сміливо обирати ту, яка вам найбільше подобається. Це може бути і щука, і сом, і хек, і скумбрія, а також форель, сьомга, тріска, палтус тощо. Проте пам'ятайте, що риба обов'язково має бути свіжою. Тому під час покупки звертайте на це особливу увагу.

Як приготувати фарш для рибних котлет

Після того, як улюблену рибу придбали, настає найвідповідальніший момент – приготування фаршу для котлет. Особливу увагу тут слід звернути на кісточки в рибі. Їх обов'язково потрібно усі прибрати. Далі перекручуємо рибу на м'ясорубці або в блендері. Після цього додаємо в котлети вимочений у молоці білий хліб та злегка обсмажену цибулю. Солимо та перчимо масу за смаком. Для більшого аромату деякі господині також додають у фарш вершки або вершкове масло. Після приготування бажано, щоб фарш постояв у холодильнику приблизно одну годину.

відео дня

Господині часто запитують, чи потрібно додавати в рибні котлети яйце. Додавання яйця до рибних котлет є досить поширеною практикою, оскільки воно допомагає зв'язати інгредієнти та надає котлетам більш однорідну консистенцію. Яйце виступає як зв'язуючий компонент, який допомагає зробити котлети більш щільними та попереджає розпадання під час приготування.

Що додати в рибний фарш, щоб він не розвалювався

Якщо фарш розвалюється під час смаження, то, окрім яйця, можна додати деякі інші інгредієнти. Досвідчені кухарі радять додати до фаршу ложку майонезу або трохи натертого твердого сиру. Також чудово скріплює інгредієнти картопляний чи кукурудзяний крохмаль. Зазвичай додають 1-2 столові ложки на кожну порцію фаршу. Перед обсмажуванням можете також обваляти котлети у панірувальних сухарях. Вони вбирають надлишкову вологу та вберігають фарш від розпадання.

Що додати в рибні котлети, щоб вони не гірчили

Іноді рибні котлети можуть мати гіркуватий присмак. Це може трапитись через те, що у фарш потрапили нутрощі риби або сама риба виявилась незадовільної якості. Ось декілька порад, як уникнути гіркоти у рибному фарші.

Додайте свіжі трави та спеції. Використання свіжих трав і спецій може допомогти зменшити гіркоту і надати більш приємний смак. Додайте невелику кількість свіжої петрушки, кропу, базиліку або інших улюблених трав до фаршу, щоб підсилити його смак та аромат.

Замаринуйте рибу. Якщо ви помітили, що риба має виражений гіркий смак, ви можете спробувати замаринувати її перед приготуванням. Маринади на основі лимонного соку, оливкової олії та спецій можуть допомогти зменшити гіркоту і покращити смак риби.

Також запам'ятайте, що рибні котлети потрібно готувати на помірному вогні, щоб забезпечити рівномірне і ретельне прожарювання з обох боків. Використання занадто високої температури може призвести до пересмажування, що спричинить гіркоту.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти