Як зберегти молодість на довгі роки: 4 діючих секрети стародавніх єгиптянок

13 жовтня 2022, 14:35оновлено 13 жовтня 2022, 15:17
У Стародавньому Єгипті красуні стежили за своєю шкірою і волоссям. Всього кілька секретів допомагали їм завжди виглядати заворожуюче.
Єгипет, догляд за тілом
Як доглядати за тілом, щоб зберегти молодість / ua.depositphotos.com

Кожна жінка хоче виглядати чудово, щоб її молодість збереглася на довгі роки, а люди продовжували звертати увагу і захоплюватися. Але всього цього не вийде домогтися без догляду за собою і своєю шкірою.

У цьому питанні майстрами були єгиптяни. Невід'ємною частиною повсякденного життя чоловіків і жінок в Стародавньому Єгипті був догляд за шкірою і волоссям. Вони ретельно дбали про свою зовнішність, а їхні секрети дивують навіть сучасне суспільство.

Молоко і мед - хранителі молодості

Єгипетські красуні просто обожнювали приймати ванну з молоком і медом. Навіть сама Клеопатра не обходилася без неї. Це допомагало зберегти молодість шкіри надовго.

Мед має антибактеріальні властивості, що покращує якість шкіри і допомагає впоратися з акне. Своєю чергою молоко відмінно зволожує шкіру і заспокоює її. Ці продукти також допомагають поліпшити колір обличчя.

Догляд за волоссям влітку
Як доглядати за тілом, щоб зберегти молодість / bit.ua

Секрет шикарного волосся і відсутності лупи

Зараз існує безліч доглядових засобів за волоссям. Серед них і для посічених кінчиків, для тьмяного волосся, засоби проти лупи і багато інших. Але ж в Стародавньому Єгипті всього цього не було, а проблеми з лупою могли торкнутися кожного.

В такому випадку єгиптяни використовували хну. Цей неймовірно корисний засіб має протигрибкові властивості, які можуть допомогти позбутися від лупи і запобігти випадання волосся. Хну також можна використовувати в якості фарби. А ще цей засіб робить волосся м'яким і блискучим, запобігаючи появі посічених кінчиків.

Чим замінити дезодорант

Ні для кого не секрет, що в Стародавньому Єгипті не було антиперспірантів і дезодорантів, які знайдуться в кожному магазині з відділом ходової продукції. Але єгиптяни знайшли неймовірний спосіб, який справлявся з функцією дезодоранту ще краще, ніж він.

Стародавні єгиптяни приймали ароматизовану ванну, яка допомагала позбутися неприємного запаху тіла. Вони додавали ароматичне масло в воду. Це не шкодило здоров'ю і зраджувало шкірі неймовірно приємний запах, який тримався дуже довго.

Масла допомагають боротися зі зморшками

Масла володіють потужними зволожуючими засобами. Вони зберігають молодість шкірі і запобігають появі зморшок. Навіть до косметики стародавні єгиптяни додавали масла. Вони використовували тіні з малахіту і змішували з рослинним маслом.

Раніше Главред розповідав про те, як правильно доглядати за шкірою обличчя після 30, щоб зберегти молодість.

Вас також зацікавлять:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти