Молодість збережеться на довше: як правильно доглядати за шкірою обличчя після 30 років

23 вересня 2022, 16:41
36179
Після 30 років всередині шкіри починаються процеси, через які вона поступово старіє. Втрата вологи призводить до швидкої появи зморшок.
догляд за шкірою обличчя
Як доглядати за шкірою обличчя після 30 / ua.depositphotos.com

У 30 років, здавалося б, жінка знаходиться в самому розквіті, її краса все більше приваблює чоловіків. Але це лише зовнішній видимий нюанс. Насправді в 30 років вже варто серйозно задуматися про стан своєї шкіри, особливо на обличчі.

У 30 років потрібно переходити на засоби, які будуть більш щадними. У такому віці краще не користуватися агресивними пілінгами і не варто забувати про догляд. Адже вже не вийде без наслідків для шкіри заснути з макіяжем на обличчі, як в 20 років.

Як змінюється шкіра після 30 років

відео дня

У цьому віці шкіра починає "в'янути". Вся справа в тому, що ліпідний бар'єр починає руйнуватися, а кількість гіалуронової кислоти скорочується. 30-річні красуні помічають, що починає губитися пружність, змінюється колір шкіри, з'являються перші зморшки.

В організмі сповільнюється метаболізм, що призводить до порушення роботи сальних залоз і втрати вологи. Це все в свою чергу збільшує пори і потовщує роговий шар. Шкіра в цьому віці може стати сухішою.

догляд за шкірою обличчя
Як доглядати за шкірою обличчя після 30 / ua.depositphotos.com

Як доглядати за шкірою

Перше, що потрібно робити, це вранці і ввечері очищати шкіру. Для цього необхідно використовувати гелі або лосьйони для вмивання, також є пінки і спеціальне молочко. Ці кошти очистять шкіру від жиру і бруду, що зменшить ймовірність появи запальних процесів. Після цього необхідно скористатися тоніком.

На постійній основі необхідно користуватися зволожуючим кремом, який має SPF-захист. Це захистить шкіру від ультрафіолету і збереже водний баланс.

Живильні маски і сироватки також необхідно включити в догляд за шкірою обличчя. Активні компоненти проникають глибоко в шкіру і активізують процеси її відновлення.

Зверніть увагу на шкіру навколо очей. Вона неймовірно ніжна і вимагає особливого догляду. У цій зоні краще використовувати лише ті засоби, які призначені для зволоження шкіри саме навколо очей. Такі легкі креми мають ліфтинговий ефект. Ці засоби потрібно використовувати за 40 хвилин до сну і вранці після вмивання.

догляд за шкірою обличчя
Як доглядати за шкірою обличчя після 30 / ua.depositphotos.com

Не забувайте про масаж обличчя

Масаж забезпечує активний приплив крові, покращує транспортування поживних речовин, збагачує клітини киснем. Регулярний масаж дозволяє клітинам швидше відновлюватися і оновлюватися.

Для кращого ефекту можна використовувати контрастний масаж з кубиками льоду. Вони освіжають шкіру, покращують колір обличчя і нормалізують роботу сальних залоз.

Раніше Главред розповідав, як правильно мити голову, щоб волосся надовго залишалось свіжим та що категорично не можна робити під час миття голови.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти