Молодість збережеться на довше: як правильно доглядати за шкірою обличчя після 30 років

23 вересня 2022, 16:41
Після 30 років всередині шкіри починаються процеси, через які вона поступово старіє. Втрата вологи призводить до швидкої появи зморшок.
догляд за шкірою обличчя
Як доглядати за шкірою обличчя після 30 / ua.depositphotos.com

У 30 років, здавалося б, жінка знаходиться в самому розквіті, її краса все більше приваблює чоловіків. Але це лише зовнішній видимий нюанс. Насправді в 30 років вже варто серйозно задуматися про стан своєї шкіри, особливо на обличчі.

У 30 років потрібно переходити на засоби, які будуть більш щадними. У такому віці краще не користуватися агресивними пілінгами і не варто забувати про догляд. Адже вже не вийде без наслідків для шкіри заснути з макіяжем на обличчі, як в 20 років.

Як змінюється шкіра після 30 років

відео дня

У цьому віці шкіра починає "в'янути". Вся справа в тому, що ліпідний бар'єр починає руйнуватися, а кількість гіалуронової кислоти скорочується. 30-річні красуні помічають, що починає губитися пружність, змінюється колір шкіри, з'являються перші зморшки.

В організмі сповільнюється метаболізм, що призводить до порушення роботи сальних залоз і втрати вологи. Це все в свою чергу збільшує пори і потовщує роговий шар. Шкіра в цьому віці може стати сухішою.

догляд за шкірою обличчя
Як доглядати за шкірою обличчя після 30 / ua.depositphotos.com

Як доглядати за шкірою

Перше, що потрібно робити, це вранці і ввечері очищати шкіру. Для цього необхідно використовувати гелі або лосьйони для вмивання, також є пінки і спеціальне молочко. Ці кошти очистять шкіру від жиру і бруду, що зменшить ймовірність появи запальних процесів. Після цього необхідно скористатися тоніком.

На постійній основі необхідно користуватися зволожуючим кремом, який має SPF-захист. Це захистить шкіру від ультрафіолету і збереже водний баланс.

Живильні маски і сироватки також необхідно включити в догляд за шкірою обличчя. Активні компоненти проникають глибоко в шкіру і активізують процеси її відновлення.

Зверніть увагу на шкіру навколо очей. Вона неймовірно ніжна і вимагає особливого догляду. У цій зоні краще використовувати лише ті засоби, які призначені для зволоження шкіри саме навколо очей. Такі легкі креми мають ліфтинговий ефект. Ці засоби потрібно використовувати за 40 хвилин до сну і вранці після вмивання.

догляд за шкірою обличчя
Як доглядати за шкірою обличчя після 30 / ua.depositphotos.com

Не забувайте про масаж обличчя

Масаж забезпечує активний приплив крові, покращує транспортування поживних речовин, збагачує клітини киснем. Регулярний масаж дозволяє клітинам швидше відновлюватися і оновлюватися.

Для кращого ефекту можна використовувати контрастний масаж з кубиками льоду. Вони освіжають шкіру, покращують колір обличчя і нормалізують роботу сальних залоз.

Раніше Главред розповідав, як правильно мити голову, щоб волосся надовго залишалось свіжим та що категорично не можна робити під час миття голови.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти