Як врятуватися від магнітних бур: поради досвідченого лікаря

12 липня 2021, 22:31
Чим небезпечні магнітні бурі в липні 2021 і як правильно поводитися в цей період, пояснила лікар-кардіолог з багаторічним стажем.
Як врятуватися від магнітних бур поради досвідченого лікаря
Як врятуватися від магнітних бур: поради досвідченого лікаря / 1zoom.ru

Магнітна буря сьогодні, 12 липня 2021 року, стала тільки першим випробуванням – попереду ще кілька днів геомагнітних випробувань.

Детальніше про це читайте в нашому матеріалі Магнітна буря з 13 липня відкриває найнебезпечніший період місяця: що робити.

Що таке магнітні бурі простими словами, чим вони небезпечні і як правильно поводитися в цей період, з'ясував Главред.

Магнітні бурі - шо це таке

Магнітна буря - це, простими словами, реакція нашої Землі на сонячну активність. Спалах на Сонці провокує атаку мільярдів заряджених частинок на земну кулю. Але атакують нашу планету вони не відразу, їм потрібно кілька днів, щоб дістатися до Землі. Тому у метеозалежних людей залишається час у запасі, щоб підготуватися до магнітної бурі.

Найпоширеніший симптом магнітної бурі - це сонливість: його відчувають навіть молоді здорові люди. Найнеприємніший - головні болі. А ось найнебезпечнішим наслідком магнітних бур може стати інфаркт - якщо у людини є проблеми з ішемією серця.

Як з'ясували каліфорнійські вчені, на коливання в магнітосфері Землі реагує кров людини: під час магнітних бур підвищується згортання крові, а її перебіг – сповільнюється. Також у період магнітних бур підвищується ризик утворення тромбів.

Тому магнітні бурі і сприймаються людським організмом як стрес: бешкетують судини, змінюється гормональний фон, порушується сон і можливі сплески агресії.

Як підготуватися до магнітних бур

Як допомогти собі при магнітних бурях – що робити до і під час геомагнітних атак – пояснила лікар-кардіолог вищої категорії Ганна Солощенко.

Експерт підкреслила, що тренувати судини завдяки фізичним вправам важливо регулярно, а не лише напередодні або в дні магнітних бур.

"Повірте, дуже рідко можна зустріти людину, яка роками ходить в спортзал і страждає від зміни погоди", – запевнила Солощенко.

Тренувати судини потрібно і за допомогою теплових процедур. До них відносяться:

  • нежарка сауна,
  • спа,
  • контрастний душ.

"Якщо робити це регулярно, судини навчаться правильно реагувати розширенням або звуженням на подразник. Повторення - мати навчання", - пояснила лікар.

При цьому в дні магнітних бур важливо не перенагріватися, а з приміщення з кондиціонером не вискакувати різко під сонце, а дати організму час адаптуватися до зміни температурного режиму.

Важливо дотримуватися правильного водно-сольового режиму (надлишок солі може спровокувати підвищення тиску), достатньо спати і відпочивати в цілому.

Важливу роль відіграє і правильне харчування:

  • у магнітні бурі важливо їсти натуральні йогурти, ягоди, зелень і овочі;
  • краще відмовитися від солодощів, копченостей, жирного і смаженого, продуктів, в яких міститься прихована сіль.

Крім того, важливо контролювати свої шкідливі звички і вчасно лікувати хронічні захворювання.

"Депресія, поганий настрій, песимізм, відсутність приємних вражень, радісних подій, пригнічений стан – все це теж посилить метеочутливість. А що найкращі ліки від усього цього? Правильно, регулярні фізичні навантаження! Або дивись пункт перший", - уточнила Солощенко.

Підвищений тиск: симптоми і що робити, якщо у людини високий тиск

читайте такожМісячний посівний календар на липень 2021 для садівників і городників

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти