Як спроектувати радість у вашому домі: поради дизайнера інтер'єрів

22 червня 2022, 00:19
Дизайнер знає, що потрібно робити, щоб отримувати радість від перебування вдома.
Як спроектувати радість у вашому домі: поради дизайнера інтер'єрів
Сонячний інтер'єр / Pinterest / aestheticsofjoy. com

Американський дизайнер і автор книг Інгрід Фетелл Лі вважає, що у всіх нас є середовище, яке викликає радість. Це можуть бути музичні стадіони, парки, Музеї, кухні наших матерів.

Вона також задається питанням, Що було б, якби ми могли отримати доступ до місць радості десь ще?

Ще в 2018 році Лі, в той час директор з дизайну в IDEO, написала книгу, засновану на її міждисциплінарних інтересах у галузі нейробіології, теорії ландшафту та архітектури (серед іншого). Так, вона досліджує, як і чому Повсякденні предмети і простору здатні стимулювати в нас глибокі, часто надмірно емоційні реакції.

відео дня

читайте такожДизайн кухні: поради щодо планування ідеального простору

Лі описує кілька універсально радісних речей (згадайте: конфетті, повітряні кулі, феєрверки) і що у них спільного: у них спільні колірні палітри, наприклад, форми або відчуття легкості або левітації. Лі використовувала ці характеристики, щоб сформувати десять розділів про естетику (енергія, достаток, оновлення та багато інших) радості.

Багато чого з того, що пише Лі, має практичне значення для наших будинків: Круглі форми-універсальні ігрові репліки (помпони — це весело!), а Геометричні конфігурації предметів однакової форми або розміру можуть перетворити що завгодно в джерело візуального задоволення (галерейна стіна).

1655846203-4009.jpg
Кольори-важлива складова інтер'єру. Фото Pinterest by Nordic Living in Colour

Щоб зробити будинок таким, потрібен час. Перше, що потрібно зробити, це зробити його більш багатошаровим. Подумайте про всі стільці, на яких ви сидите щодня: в кафе, метро, офісі, вдома, барному стільці. Потім подумайте про всі текстури, запахи та звуки. Зараз нам їх не вистачає, тому ми повинні привнести частину цього сенсорного різноманітності в наші будинки. Дослідження показують, що людський мозок надзвичайно чутливий до виявлення контрастів, і ми любимо це помічати.

Естетика достатку визначається нашаруванням кольору, текстури та візерунка, але для цього вам не потрібно багато речей. Іноді потрібно просто струсити застарілі ділянки вашого будинку або перемістити речі з одного місця в інше, наприклад, килимок з овечої шкури з підлоги на стілець, на якому ви працюєте, або декоративні подушки або предмети мистецтва. Може бути, це переробка ящика для спецій або сміливий підхід до вибору витратних матеріалів — покупка яскравого мила або синіх свічок замість білих. Внесення невеликої кількості зелені у ваш простір може допомогти заспокоїти ті частини вашого мозку, які пов'язані зі стресом і тривогою.

Раніше ми писали про те, як Сінді Блек, архітектор і дизайнер з США розповіла, як створити ідеальний простір кухні, місці, де проходить величезна і найбільш важлива частина життя кожної людини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти