Як будувати стосунки: 10 унікальних лайфхаків для кожного

6 квітня 2022, 17:10
Здорові відносини-це приймати людей такими, якими вони є, і не намагатися їх змінити.
пара, відносини
Дослідження показують, що обмін інформацією допомагає розпочати відносини. / Фото pixaby

Здорові відносини збільшують наше щастя, покращують здоров'я і зменшують стрес. Дослідження показують, що люди з здоровими відносинами мають більше щастя і менше стресу.

Як правильно будувати відносини - 10 правил

  1. Очікування і реальність
  2. Розмовляти
  3. Бути гнучким
  4. Думати про себе
  5. Вселяти довіру
  6. Сваріться чесно
  7. Позитив
  8. Баланс
  9. Час
  10. Бути собою

Існують способи, як правильно будувати відносини і як правильно вести себе на першому етапі відносин. І це навіть незважаючи на те, що всі відносини різні.

читайте такожРоман Путіна і Кабаєвої: детально про їхні стосунки

Ці поради про те, як повинні виглядати відносини застосовні до всіх видів відносин: до дружби, роботи і сімейних відносин, а також до романтичних відносин.

1. Правильно формуйте свої очікування

Ніхто не може бути всім, чим ми хотіли б. Здорові відносини-це приймати людей такими, якими вони є, і не намагатися їх змінити.

2. Розмовляйте один з одним

Спілкування необхідно для здорових відносин.

Не поспішайте. Щиро слухайте. Не перебивайте і не плануйте, що ви збираєтеся сказати далі. Постарайтеся повністю зрозуміти точку зору партнера. Задавати питання. Покажіть, що ви зацікавлені. Запитайте про його досвід, почуття, думки та інтереси.

Дослідження показують, що обмін інформацією допомагає розпочати відносини. Нехай людина дізнається, хто ви, але не перевантажуйте занадто великою кількістю особистої інформації занадто рано.

3. Будьте гнучкими

Природно відчувати занепокоєння з приводу змін. Здорові відносини дозволяють змінюватися і рости.

4. Подбайте і про себе

Здорові відносини взаємні, в них є місце для потреб обох людей.

5. Будьте надійним

Якщо ви будуєте плани з кимось, виконуйте їх. Якщо ви берете на себе відповідальність, виконуйте обіцянки. Здорові відносини заслуговують довіри.

6. Боріться чесно

У більшості відносин є конфлікт. Це тільки означає, що ви не згодні з чимось; це не повинно означати, що ви не любите один одного.

Охолоньте, перш ніж говорити. Розмова буде більш продуктивним, якщо ви заведете його, коли ваші емоції трохи охолонуть, і ви не скажете того, про що потім можете пошкодувати.

Використовуйте "я-твердження". Поділіться своїми почуттями і бажаннями, не звинувачуючи і не мотивуючи. Наприклад. " Коли ти мені не дзвониш, я починаю відчувати, що ти не дбаєш про мене "замість " Ти ніколи не дзвониш мені, коли тебе немає вдома. Думаю, я єдиний, кому небайдужі ці відносини".

Постарайтеся фактично описати поведінку, якою ви засмучені, уникаючи критики і осуду. Атакуйте проблему, а не людину. Зосередьтеся на поточній проблемі. Розмова, швидше за все, захлинеться, якщо ви навалите на нього все, що Вас турбує. Уникайте використання формулювань "завжди" і "ніколи" і вирішуйте одну проблему за раз.

Візьміть на себе відповідальність за помилки. Вибачтеся, якщо ви зробили щось не так; це має велике значення для того, щоб знову все виправити.

Визнайте, що деякі проблеми не так просто вирішити. Не всі розбіжності або труднощі можуть бути вирішені. Ви різні люди, і ваші цінності, переконання, звички і особистість можуть не завжди збігатися. Спілкування має велике значення для того, щоб допомогти вам зрозуміти один одного і вирішити проблеми, але деякі речі глибоко вкоренилися і можуть істотно не змінитися. Важливо з'ясувати для себе, що ви можете прийняти, або коли відносини більше не є для вас здоровими.

7. Підтверджувати

За словами дослідника відносин Джона Готтмана, У щасливих парах співвідношення 5 позитивних взаємодій або почуттів становить 1 негативну взаємодію або почуття. Висловлюйте тепло і ласку!

8. Тримайте своє життя збалансованим

Інші люди допомагають зробити наше життя задовільним, але вони не можуть задовольнити всі потреби. Знайдіть те, що вас цікавить, і беріть участь. У здорових відносинах є місце для зовнішньої діяльності.

9. Це процес

Більшість людей стурбовані тим, щоб пристосуватися і ладити з іншими. Потрібен час, щоб познайомитися з людьми і дізнатися їх. Здорові відносини можна навчитися і практикувати, і вони будуть ставати все краще.

10. Будь собою!

Набагато простіше і веселіше бути справжнім, ніж прикидатися кимось або кимось іншим. Здорові відносини будуються на реальних людях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти