Як уберегти печінку від руйнування - відповідь нутриціолога

14 грудня 2021, 15:43
Як каже відомий експерт-нутриціолог Олена Михайленко, вкрай погано на печінку впливає не тільки регулярне вживання алкогольних напоїв.
Печінка
Як уберегти печінку від руйнування-відповідь нутриціолога / Flickr / Providence Health Care Vancouver Follow

Є певна кількість продуктів, які є дорайне небезпечними і токсичними для печінки. Про це в коментарі порталу РИА Новости розповіла відомий експерт-Нутриціолог Олена Михайленко.

"Для здоров'я печінки, як і для здоров'я інших органів нашого організму, рекомендується обмежити продукти з високим вмістом тваринного жиру-такі як сало, вершкове масло, ковбасні вироби, жирні сорти м'яса (качка, свинина). Необов'язково повністю відмовлятися від цих продуктів, слід вживати їх у своєму раціоні помірно", - сказала вона.

На її думку, в нинішніх продуктах вкрай багато прихованої солі.

відео дня

"Також дослідження показують, що велика кількість солі в раціоні призводить до негативних наслідків для печінки. За рекомендацією ВООЗ, добова доза солі повинна становити не більше 5 грамів для дорослої людини. Не варто також забувати, що сіль часто прихована в м'ясопродуктах, таких як ковбаси, м'ясні копченості, сосиски. Велика кількість солі також міститься в солоних сирах, чіпсах, консервованих продуктах. Здоровою заміною буде приготований в домашніх умовах бутерброд із запеченою індичкою і овочами, сирним сиром або малосольною рибою", — говорить Михайленко.

Крім того, вона нагадала, що вкрай погано на печінку впливає вживання алкоголю.

"Це змушує орган працювати з посиленим навантаженням, що не кращим чином позначається на його функціях. Тому не потрібно зловживати алкогольними напоями, а краще і зовсім відмовитися від них. Для здоров'я печінки варто обмежити все гостре і смажене", - підсумувала нутриціолог.

читайте такожВчені назвали найшкідливіший для печінки алкоголь

Нагадаємо, раніше дослідники встановили ефективність використання куркуми в усунення очних запалень і при цьому не знайшли ніяких ускладнень.

Група дослідників з Університетського коледжу Лондона довели, що освітлення червоного кольору може поліпшити зір (якщо воно погіршилося з віком).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти