Як доглядати за обличчям після 60 років: 9 порад, які продовжать молодість

12 липня 2023, 05:00оновлено 14 липня 2023, 16:06
З віком зморшки на обличчі стають більш помітними і жінки ламають голову щодо того, як омолодити обличчя і надати йому свіжий вигляд.
жінка, Бабуся, догляд за обличчям
Як правильно доглядати за обличчям жінці після 60 років / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

У сучасному суспільстві навіть жінки на пенсії не кутаються в хустки і намагаються виглядати модно, стильно, сучасно і красиво. Однак вік дає про себе знати і змушує задуматися про те, як правильно доглядати за зрілою шкірою обличчя.

Догляд за шкірою обличчя після 60 років вимагає особливого підходу, а зовнішній вигляд залежить не тільки від вмивання, масок, але навіть від того, що людина їсть, скільки п'є води і як відпочиває.

Якщо вам подобаються такі матеріали, то пропонуємо вам прочитати такий: Як не дати волоссю жирніти за допомогою фена: порада з дуже старого журналу.

відео дня

В першу чергу потрібно розуміти, чому зморшки з віком стають більш помітні, шкіра втрачає пружність. Вся річ у тому, що в зрілому віці жіночі гормони - естрогени - виробляються в значно меншій кількості. Саме вони забезпечують омолоджуючу дію.

Головред розібрався в тому, що потрібно для щоденного догляду за обличчям після 60 – 9 порад, за допомогою яких можна підтягнути шкіру обличчя:

1. Спати без макіяжу. Якщо ви любителька макіяжу, то потрібно зарубати собі на носі - лягати спати можна лише після того, як шкіра буде очищена від косметики.

2. Умивання лише теплою водою. Річ у тому, що холодна вода уповільнює обмінні процеси, а гаряча вода призводить до появи млявості і втрати вологи, що лише погіршить ситуацію, особливо в зрілому віці.

3. Спеціальні доглядові засоби. Ідеальним варіантом буде, якщо жінка підбере під свій вік і свій тип шкіри спеціальні засоби для догляду. Адже насамперед шкіру потрібно очистити пінкою, гелем або молочком для вмивання. Після цього потрібно скористатися тоніком. Наступним етапом є зволоження кремом, а в літній час - крем з SPF, який буде захищати шкіру від сонячного впливу і втрати вологи.

4. Маски для обличчя із домашніх продуктів. Якщо у вас немає професійних доглядових засобів, то надати обличчю свіжий вигляд можна за допомогою домашніх продуктів - свіжого огірка або молока. Огірок можна натерти на тертку і зробити маску для обличчя. Якщо ви будете використовувати молоко, то потрібно змочити в ньому ватний диск і протерти обличчя. Ці лайфхаки врятують особливо після важкого дня.

5. Особливий догляд за зоною навколо очей. Адже саме в цій зоні зморшки можуть з'являтися швидше за все. Водночас в цій зоні дуже тонка шкіра і її не можна навантажувати важкими і сильно жирними кремами. Тут потрібно використовувати спеціальні легкі креми саме для цієї зони навколо очей. Також можна протирати шкіру навколо очей соком огірка.

догляд за шкірою обличчя
Як правильно доглядати за обличчям / фото: ua.depositphotos.com

6. Лише якісна косметика. Потрібно стежити за термінами придатності. Якщо ви не хочете помилитися під час вибору, то краще уточнити у фахівця, яка саме косметика підійде для вашого типу шкіри і вікових змін.

7. Як надати обличчю свіжого вигляду? Все просто. Потрібно також звернути увагу до харчування. Збалансоване харчування. Як ми вже говорили, найчастіше зморшки стають більш помітними, коли зменшується рівень естрогенів. Його можна спробувати заповнити продуктами, в яких є природні естрогени: сочевиця, горох, квасоля, насіння льону, насіння соняшнику, соя, горіхи.

Саме збалансоване харчування також вплине на шкіру. Сніданок повинен бути ситним, але переїдати не можна. Варто більше вживати корисних продуктів, насичених мінералами і вітамінами. Ні в якому разі не можна їсти на ніч, адже тоді печінка буде перенапружуватися, що негативно позначиться на шкірі.

8. Пити багато води. У зрілому віці в шкірі стає дуже мало води, що лише зробить зморшки більш помітними, а шкіру в'ялою. Щодня варто пити 1,5 літра води.

9. Якісний сон. З урахуванням достатнього відпочинку протягом дня варто спати не менше 8 годин на добу.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти