Як прискорити Wi-Fi вдома: п'ять способів зробити роботу роутера кращою

9 серпня 2023, 01:20
Втомилися нарікати на поганий інтернет в квартирі? Є прості способи, що зробити, щоб роутер працював швидше.
Роутер
Що робити, якщо у роутера маленька швидкість? Читайте на Главред / pixabay.com

Ви помітили, як багато часу ми проводимо в інтернеті? І мова вже навіть йде не про соцмережі і листування з друзями, а про повноцінну роботу з дому або навчання. Головною проблемою дистанційного режиму залишається повільна швидкість Wi-Fi. Главред розповість про способи, як зробити, щоб інтернет працював швидше.

Якщо у вас раптом відмовив зв'язок з роутером по бездротовому підключенню, то його потрібно тимчасово змінити на дротовий, синхронізувавши ключовий у роботі гаджет.

Налаштування роутера на максимальну швидкість по кабелю в такому випадку буде проводитися за простою схемою: під'єднайте шнур до роутера (він, якщо ви ним не користувалися раніше, повинен бути в коробці до роутера), а інший вхід вставте в гаджет. Зв'язок має з'явитися через хвилину. В крайньому випадку перезавантажте сам роутер - відключіть від електромережі, а потім - через 2 хвилини - підключіть знову.

відео дня

Також ви можете звернутися у службу підтримки вашого провайдера. Часто непередбачені обмеження у швидкості інтернету їхніх рук справа.

Як прискорити Wi-Fi вдома: п'ять способів зробити роботу роутера кращою
Багато хто цікавиться, як збільшити швидкість Інтернету wifi на комп'ютері / Колаж Главред. Фото: скріншоти

Що зробити щоб роутер працював швидше - п'ять способів

Мережевий кабель - далеко не вихід, якщо у вас в роботі відразу кілька гаджетів, які потребують швидкісного інтернету. Тому звернемося безпосередньо до проблеми бездротового зв'язку.

Дотримуйтесь цих порад:

  • 1. Змініть місце роутера. Це найочевидніший крок, як посилити вай-фай роутера в домашніх умовах. Відомо, що сигнал стає гіршим, якщо роутер розмістити високо в шафі або й взагалі заховати вглиб коридору. Перемістіть його ближче до гаджетів.
  • 2.Повторно підключіть канал. Зараз більшість роутерів використовують дводіапазонну технологію передачі даних на частотах 2,4 ГГц і 5 ГГц. Частота 5 ГГц забезпечить швидше підключення до мережі. Прислухайтеся до цієї поради, якщо помітили, що сигнал "перебив" вай-фай сусідів.
  • 3.Перезавантажте роутер. Варіант допоможе, якщо ви використовуєте роутер з частотою 2,4 ГГц. А ось роутер з 5 ГГц автоматично вибере "працюючий" канал.
  • 4. Купіть Wi-Fi-репітер. Це пристрій, який підсилює сигнал роутера, приєднуючись до інтернету і роздаючи мережу у "сліпі" зони квартири або будинку.
  • 5. Перевірте ноутбук / телефон. Якщо у вас виникла проблема з мережею тільки на одному гаджеті, перевірити насамперед варто саме його. Через "диспетчер завдань" прогляньте, які програми працюють у фоновому режимі. Автоматичне оновлення деяких додатків може сповільнювати швидкість інтернету.

Тобто, не завжди проблеми з мережею означають проблеми з роутером. Іноді дають збій і самі гаджети. Вчимося налаштовувати домашню мережу:

  • Як прискорити вай-фай на телефоні. Якщо у вас Android, перейдіть в "Параметри розробника", внизу активуйте значок "Інтенсивна передача від Wi-Fi до мобільних даних".
  • Як збільшити швидкість wi-fi на ноутбуці і ПК. Якщо ви бачите, що сигнал роутера сильний, але сторінки на ноутбуці не провантажуються, проблема, звичайно, в гаджеті. Перезавантажте ноутбук, вимкніть усі VPN, вимкніть повзунком "Лімітне підключення до даної Wi-Fi мережі". Відкрийте "Диспетчер завдань" - "Продуктивність"- "Wi-Fi". Якщо система доти буде використовувати Wi-Fi з'єднання, значить потрібно перейти на вкладку "Процеси" - "Мережа" і відключити програми, які перевантажують інтернет. Ці ж поради слушні і для тих, хто цікавиться питанням, як збільшити швидкість інтернету wi-fi на комп'ютері.

Якщо проблему не вирішено, найкраще звернутися до провайдера. Часто різке падіння швидкості інтернету пояснюється проблемами у самого оператора.

Вас можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти