Як вивести жирну пляму за допомогою вівсянки: неймовірно простий спосіб, яка врятує ваш одяг

2 лютого 2023, 14:06
Популярний продукт стане у нагоді, якщо ви втрапили у халепу і шукаєте спосіб, як позбутися від жирних плям в домашніх умовах.
Жирное пятно, овсянка
Від жирної плями на одязі можна позбутися за допомогою вівсянки/ ua.depositphotos.com

Від жирних плям не застрахований ніхто. Вони здатні зіпсувати нам і речі, і настрій за різних обставин – під час вечері вдома, зустрічі з друзями у кав’ярні чи гучного застілля на святкуванні. Особливо неприємно, якщо у такій ситуації постраждає важлива для вас річ, або коли жирна пляма з’явиться на одязі в момент, коли у вас немає можливості одразу переодягнутися і доведеться решту вечора провести у такому вигляді.

У таких неприємних випадках потрібно діяти оперативно. Чим менше часу пляма перебуватиме на тканині, тим легше буде від неї позбутися. Ті, хто стикався з такими ситуаціями, знають, як важко буває прибрати застарілі плями жиру. Тому не варто втрачати час.

Якщо на одязі з’явилася така пляма, потрібно для початку використати те, що зможе зібрати на себе залишки жиру. Ось тут у нагоді може стати вівсянка.

відео дня

Для використання вівсянку потрібно подрібнити у кавомолці. Вівсяні пластівці повинні перетворитися у порошок, який потрібно щедро нанести на плями від жиру. Далі чекаємо кілька хвилин, поки цей порошок збере на себе залишки забруднення, які ще не встигли міцно в’їстися у тканину.

Після цього використану перемелену вівсянку скидаємо з тканини і зчищаємо залишки. Далі річ потрібно випрати звичним способом – або у пральній машині, або вручну. Пляма зійде ще швидше, якщо перед пранням одягу повністю випрати під струменем води лише забруднене місце з господарським милом або плямовивідником.

Проте у таких випадках потрібно найперше пам’ятати про оперативність. Адже вівсянка не відноситься до того, чим можна вивести жирні плями, що в'їлися. Вона стане у нагоді лише для свіжих забруднень від жиру.

Що можна використати замість вівсянки

Замість перемеленого порошку вівсянки для збирання залишків жиру можна використати інші речовини. Наприклад:

  • тальк,
  • зубний порошок,
  • сіль,
  • крохмаль,
  • крейда,
  • сода тощо.

Після використання будь-якого з цих засобів потрібно випрати річ із застосуванням миючих засобів, щоб позбутися від плями повністю. Такі порошкоподібні абсорбенти лише збирають на себе залишки жиру, який не в’ївся, а для закінчення процесу очищення одягу знадобиться ще прання.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти