Як зарядити телефон без світла: 10 найпростіших способів "на різний смак"

20 грудня 2022, 15:35
Якщо ваш ґаджет дуже невчасно розрядився якраз за відсутності світла, не засмучуйтеся. Є способи, як зарядити телефон без електрики і залишатися на зв’язку.
Телефон, зарядка для телефона
Є низка способів, як зарядити телефон без світла/ pixabay.com

Мобільний телефон у наш час без сумніву став одним із незамінних предметів. Адже з його допомогою ми не лише залишаємося на зв’язку з рідними, а й маємо доступ до інтернету, можемо користуватися соціальними мережами, дізнаватися новини, платити за покупки у магазині, а часто і працювати. І це далеко не повний список можливостей, які ми отримуємо завдяки наявності мобільного телефону.

В умовах регулярного відключення світла важливо стежити за тим, щоб телефон постійно був достатньо зарядженим. Адже екстрене вимкнення може застати нас зненацька, і розряджений телефон тоді стане справжньою проблемою.

Якщо вас спіткає доля потрапити у ситуацію, коли ви сидітимете без світла і з розрядженим ґаджетом, варто знати декілька способів, як зарядити телефон без електрики.

відео дня

1. Павербанк

Найпростіший спосіб, як зарядити телефон без світла – це скористатися повербанком. В умовах, які зараз переживає Україна, краще мати вдома хоч один такий пристрій. Тоді розряджений телефон вас уже не лякатиме.

Головне не забувати за наявності світла вчасно заряджати повербанк, щоб потім не зіткнутися зі ще одним сюрпризом – коли у вас в руках буде два пристрої із зарядом "на нулі".

2. Автомобіль

Якщо ви є власником автомобіля або у вас є знайомі з машиною – можна зарядити телефон з її допомогою. Зараз автомобільні зарядки присутні практично у кожному авто.

3. Ноутбук

Якщо на момент відключення світла у вас був заряджений ноутбук і він нормально "тримає заряд" упродовж певного часу, можна зарядити телефон від нього. Звичайно, на повну зарядку цього може не вистачити, але принаймні цього буде достатньо, щоб бути на зв’язку з рідними.

4. Колонка

Якщо вдома є потужна колонка, телефон можна підключити до неї за допомогою кабелю. Як і в попередньому варіанті з ноутбуком, повністю зарядити телефон таким чином не вдасться. Але для важливих дзвінків точно вистачить.

5. Велосипедний генератор

Якщо у вас є велосипед і ви ним регулярно користуєтеся, то цей варіант ідеально вам підійде. Можна придбати спеціальний велосипедний генератор, встановити його у колесі велосипед, і під час руху він заряджатиметься. Потім його можна зняти і заряджати від нього телефон.

6. Генератор

Як зарядити телефон без світла: 10 найпростіших способів 'на різний смак'
pixabay.com

Тут точно немає зайвих запитань, якщо є генератор – є і електроенергія. Тоді вам турбуватися немає про що. Але пам’ятайте про правила техніки безпеки і не забувайте мати у запасі паливо.

7. Джерело безперебійного живлення

Такі пристрої зазвичай купуються для ноутбуків чи комп’ютерів. Але від нього можна підзарядити і телефон та інші ґаджети.

8. Акумуляторний ліхтар

Якщо у вас є кабель USB, то з його допомогою можна зарядити телефон від акумуляторного ліхтаря.

9. Сонячна батарея

Якщо ви маєте невелику сонячну батарею, вона теж допоможе врятувати ситуацію і не дозволить вам залишитися без зв’язку.

10. Ручний зарядний пристрій

Такий пристрій виробляє електроенергію, якщо крутити спеціальну ручку. Цього буде достатньо, щоб зарядити телефон на достатній рівень принаймні для дзвінків. Варто враховувати, щоб чим простіший телефон – тим легше його буде зарядити таким способом.

Раніше Главред розповідав, як зробити так, щоб телефон менше розряджався. Час роботи телефону або планшета можна продовжити, вдавшись до нехитрих маніпуляцій.

Також раніше ми розповідали, як продовжити роботу ноутбука від батареї при відключеннях світла. Виконання низки простих правил суттєво продовжить роботу вашого ґаджета.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти