Як змусити фіалку цвісти: влаштовуємо сенполії "лазню"

15 лютого 2022, 04:56
15797
Що робити, якщо фіалка не цвіте або квітка майже зачахла і втрачає листя? Сенполії потрібен стрес, щоби повернутися до життя і випустити бутони.

фіалка
Якщо фіалка не цвіте, її можна полити гарячою водою / Колаж pixabay.com

Фіалка (сенполія) користується особливою популярністю у квітникарів. Ці рослини можна зустріти практично в кожній квартирі. Причому у деяких шанувальників фіалок сенполія цвіте практично цілий рік і вважається найневибагливішою з домашніх рослин, а у інших фіалка вередує та не цвіте.

Як змусити фіалку цвісти? Наприклад, можна спробувати підгодувати зелену красуню. Зокрема, допоможе просте і дешеве добриво, яке можна купити в будь-якій аптеці. Йдеться про вітамін В12. Як приготувати підгодівлю, читайте тут.

відео дня

Другий спосіб змусити фіалку цвісти - поекспериментувати з поливом, а саме - влаштувати рослині "лазню". Досвідчені квітникарі кажуть, що сенполія - теплолюбна і ніжна рослина, а полив гарячою водою не лише не зашкодить, але і стимулює цвітіння і поверне квітку до життя, якщо вона почала чахнути.

Як поливати фіалку гарячою водою

Поливати сенполію потрібно не окропом, а дуже гарячою водою - приблизно 60-80 градусів. Такий полив стане стресом для рослини, тому фіалка залишить після себе потомство, тобто почне цвісти.

Перший спосіб. Гарячу воду наливають у піддон. Пара пройде через дренажні отвори в горщику до коріння і дасть поштовх до цвітіння.

Другий спосіб. У піддон налити гарячу воду. У нього поставити ще один піддон, на якому стоїть вазон з фіалками. Зверху квіти накрити пакетом.

Важливо! Поливати гарячою водою звичайним способом фіалки не можна, щоб не "зварити" коріння рослини.

читайте такожСтарі спеції краще не викидати: як приготувати дешеве і дієве добриво для квітів удомаРаніше Главред писав, що продовжити цвітіння герані можна за допомогою добрива, яке легко приготувати в домашніх умовах. Вам знадобиться всього лише один препарат з вашої аптечки - це йод.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти